Alle dierentuinen gesloten i.v.m. het coronavirus

Dierentuinen dicht ivm coronavirus

Alle dierentuinen zijn dicht

Je kunt er helaas niet meer omheen, het coronavirus heeft een grote impact op ons leven. Kinderen mogen niet meer naar school, bedrijven moeten de deuren sluiten en erg veel mensen zijn besmet met het virus. Een aantal uitjes zijn nog wel open, maar hebben grote maatregelen genomen om te voorkomen dat er grote groepen bij elkaar zijn. Maar hoe kun je dit nou voorkomen als je een dierentuin te runnen hebt? Juist, dit kan dus niet. Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat eet- en drinkgelegenheden dicht moeten. 

Dierentuinen en de maatregelen

We zien dat dierentuinen proberen te voorkomen dat grote groepen bij elkaar komen. Zo zijn de shows en voederdemonstraties waar veel mensen bij elkaar komen, bij alle dierentuinen niet meer toegankelijk. Dit is jammer, maar wel noodzakelijk om het virus te kunnen indammen. Laten we met zijn allen daar respect voor hebben, en beloven dat we de dierentuinen net wat vaker gaan bezoeken als dat we van plan waren, dit omdat we ze willen steunen.

De dieren en het coronavirus

Zover wij weten, zijn er geen dieren in de dierentuinen van Nederland besmet met het coronavirus. Dit kon je in de gaten houden op de website van de NVD. Hier vallen de 13 grote dierentuinen van Nederland onder. Denk aan Blijdorp, Apenheul, Burger's Zoo en Ouwehands Dierenpark. 

Oke, en nu dan?

De dierentuinen zullen de deuren in ieder geval sluiten tot 6 april. We zijn benieuwd of de deuren daarna weer open mogen, dit omdat het virus nog volop slachtoffers veroorzaakt in ons land. We houden jullie op de hoogte, zodra we weten wanneer ze weer open mogen plaatsen we dit op onze website. Wat jij zou kunnen doen nu de dierentuinen dicht zijn? Veel dierentuinen hebben leuke dingen verzonnen die je kunt doen.

  • De Apenheul: je kunt bij de Apenheul een kleurplaat downloaden, die je kunt inkleuren en opsturen en die dan opgehangen zal worden voor de verzorgers. Zo is het voor hun gezellig om in het park rond te lopen, want de dieren moeten gewoon verzorgd worden. 
  • Ouwehands Dierenpark: Ouwehands Dierenpark heeft vanag 27 maart het Pandajournaal welke je kunt volgen. 
  • DierenPark Amersfoort: hier kun je live meekijken bij de dieren. Zo kun je toch een kijkje nemen bij DierenPark Amersfoort. 
  • Bij Blijdorp hebben ze een wekelijkse Challenge en Quiz en #ONDERTUSSENINBLIJDORP en nog veel meer leuke dingen. Neem maar eens een kijkje op de website van Blijdorp. 
  • Neem eens een kijkje op de website van Boeken top 10 Nederland. Hier staan allemaal leuke boeken op welke je kunt downloaden en lekker thuis kunt lezen als je klaar bent met je huiswerk.