Coronaregels dierentuinen

corona dierentuin

Ben jij van plan om één deze dagen een dierentuin te bezoeken? Dan is het slim dat je goed weet dat de regels zijn omtrent Corona. Zo sta je niet voor verrassingen, en kun je gewoon genieten van jullie dagje weg.
LET OP: we adviseren om altijd de website van de Rijksoverheid te bezoeken voordat je naar een dierentuin gaat. Hier staat namelijk de meest actuele informatie op! Dit artikel is geschreven op 14/11 en de regels kunnen zomaar ineens weer veranderen. Ga naar de website van deRijksoverheid.

 

Wat we nu zien, is dat sommige dierentuinen hebben besloten om vanaf nu te werken met een geldig coronatoegangsbewijs bij de ingang. Je moet dan dus in het bezit zijn van een QR-code en je identiteitsbewijs/paspoort wil je het park mogen bezoeken! Soms heb je deze ook nodig bij een bezoek aan het toilet of een binnenlocatie. Het is slim als je dus even voor vertrek de website van de desbetreffende dierentuin bezoekt.

 

We proberen voor jullie zo duidelijk mogelijk te omschrijven wat de coronaregels op dit moment zijn, echter is dit voor ons ook niet altijd allemaal even duidelijk. We vragen ook om jullie begrip hiervoor. ;-)

 

Tijdslot bij dierentuin reserveren

Bij de dierentuinen in Nederland kun je een tijdslot reserveren. Dit gaat heel handig online, nadat je een ticket hebt gekocht. Je kunt gewoon een kaartje met korting kopen, en dan op de website van de dierentuin bijvoorbeeld een tijdslot reserveren. Lees goed je tickets zodat je weet waar en hoe je dit kunt doen. Ze doen dit zodat ze de een goede spreiding van de bezoekers hebben, en jij veilig naar de dierentuin kunt. Vaak hoeven abonnementhouders niet te reserveren, ze hebben hier rekening mee gehouden op voorhand. 

 

Coronabewijs bij de horeca

Ben jij van plan om tijdens jullie bezoek aan de dierentuin een hapje te gaan eten of drinken in het restaurant van de dierentuin? Dan moet je er rekening mee houden dat je verplicht bent om je identiteitskaart/paspoort en je QR-code te laten zien. Je hebt dit nodig wil je naar binnen mogen, omdat het restaurant natuurlijk onder de horeca valt. Gelukkig zijn er vaak ook wel plekken in de dierentuin waar je eten en drinken kunt afhalen en dus niet naar binnen hoeft, ideaal als jij geen QR- code hebt. Op het terras ben je wel verplicht je QR-code te laten zien.

 

Mondkapje bij binnenlocatie

Heeft de dierentuin die je bezoekt een binnenlocatie? Dan ben je verplicht hier een mondkapje te dragen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de Burgers Bush of de Jungola bij Wildlands. Zorg dus dat je altijd een mondkapje mee hebt voor het geval je ergens naar binnen wilt gaat. Op plekken waar de QR-code nodig is, hoef je geen mondkapje te dragen. LET OP: soms moet je voor een binnenlocatie ook in het bezit zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. 

 

Coronatoegangsbewijs bij shows

We zien dat dierentuinen ook bij de shows vragen om een coronatoegangsbewijs. Deze heb je dus ook nodig bij het bezoeken van een show. Helaas is het ons op dit moment niet helemaal duidelijk of dit bij elke dierentuin verplicht is! Het beste kun je dit dus nog even checken bij de desbetreffende dierentuin.

 

Respect voor deze maatregelen

We snappen dat deze regels niet altijd allemaal even handig zijn, maar helaas zijn dit de regels die op dit moment geldig zijn. De dierentuinen zijn op dit moment verplicht om zich aan deze regels te houden, willen ze open mogen blijven. Wees dan ook begripvol naar de medewerkers toe, die samen met jou deze regels willen naleven. Samen komen we er wel! ❤️

 

Dierenpark Amersfoort corona