Dierenpark Rhenen

Leeuw in dierenpark rhenen

We kennen het allemaal, Dierenpark Rhenen. Ook wel Ouwehands Dierenpark genoemd. 
Dit mooie park ligt tussen de bossen, in een prachtige omgeving. We gaan je op deze pagina van alles vertellen over deze mooie dierentuin!
Ben jij op zoek naar een korting voor dit park? Kijk dan hier!


Wat te doen in dit park

In dit mooie dierenpark kun je echt de hele dag rondlopen, en nog zul je je er geen minuut vervelen! Er zijn prachtige dieren te zien, er zijn aardig wat speeltuinen waar de kinderen heerlijk kunnen spelen en er zijn mooie shows welke je kunt bekijken. Rhenen is een mooie plaats, dus als je nog wat tijd overhebt na jullie bezoek aan de dierentuin ga dan zeker even een kijkje nemen. We beloven je dat je geen spijt zult krijgen!


Speeltuinen in Dierenpark Rhenen

Verdeeld over het hele park zijn er aardig wat speeltuinen. Grotendeels zijn deze gewoon buiten, maar de kinderen kunnen ook heerlijk binnen spelen als het wat minder lekker weer is. Binnenspelen kunnen de kinderen doen in RavotAapia. Waar jullie ook zeker even een kijken moeten nemen, ja in Bonobo's. Dit is het nieuwe bonoboverblijf.
Een tip van ons: neem droge kleding mee voor de kinderen. Veel speeltuinen in Dierenpark Rhenen zijn met water!


Welke dieren wonen er bij Dierenpark Rhenen?

In dit dierenpark zul je heel erg veel dieren kunnen gaan bekijken. Je zult er o.a. De volgende dieren kunnen zien. Let op, dit zijn slechts een aantal dieren!
 • Bruine beer
 • Leeuw
 • Reuzenpanda 
 • Orang-Oetan
 • Afrikaanse olifant 
 • Gorilla 
 • Giraffe 
 • Ringstaartmaki
 • Mandril
 • Ijsbeer
 • Zwavelborsttoekan
 • Amurtijger
 • Nevelpanter
 • Bongo 
 • Roloway meerkat
 • Doodshoofdaap
 • Maleise beer
 • Koeskoes
 • Cubaanse Flamingo’s 
 • Humboldt pinguïn

Pandasia in Dierenpark Rhenen

Dit is uniek in Nederland, en te zien bij Dierenpark Rhenen! Je kunt hier een kijkje nemen bij de prachtige reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya. Deze reuzenpanda’s wonen in het traditioneel Chinese gebouwde Pandasia. Je leert hier veel over de reuzenpanda, maar ook over de koeskoes, kleine panda’s en muntjaks.
Natuurlijk is het ook gewoon erg leuk om te kijken naar de reuzenpanda’s.


Panda in dierenpark rhenen

Plattegrond van het dierenpark

Ben je benieuwd wat er allemaal te doen is, en wil jij je graag ben tevoren even verdiepen in het dierenpark? Kijk dan even op de plattegrond die je hieronder ziet. Wil je meer weten over dit Dierenpark in Rhenen? Dan zou je ook eens op de website van de dierentuin zelf kunnen kijken.