Dierentuin Groningen


Zeehondencentrum Pieterburen

Het zeehondencentrum Pieterburen is opgericht voor zeehonden in nood.  En helaas zijn dit er aardig wat. Het belangrijkste doel is dan ook de dierenbescherming.Een zeehond kan hier opknappen, en als het weer goed gaat laten ze hem weer los in de zee. Het is een erg leuke plek voor kinderen, die kunnen er veel doen. Als je in het zeehondencentrum bent, zul je zien dat de opvang van de zeehonden wordt gecombineerd met educatie en onderzoek. Je ziet hier veel vrijwilligers rondlopen. Ook is het centrum afhankelijk van donateurs. 


Doe Zoe insectenwereld

Doe Zoe Groningen is een dierentuin waar je veel meer kunt dan alleen maar kijken. Je kunt hier namelijk ook erg veel leuks doen tijdens je bezoek! Als je op zoek bent naar een dierentuin in Groningen dan zit je bij deze dierentuin goed. De kinderen leren bij Doe Zoe heel erg veel over de dieren die er wonen en ook gelijk van alles over hun woonomgeving. Een bijkomend voordeel is dat deze dierentuin prima te betalen is, ook zonder een dierentuin korting. Wat onze kinderen erg leuk vonden om te doen was het prepareren van een echte sprinkhaan! Ook dat kan namelijk bij Doe Zoe. Tevens kun je er tijdens je bezoek ook een stinkdier aanraken!


Willen jullie binnenkort op bezoek gaan bij een dierentuin in Groningen? Dan zit je hier goed! We hebben namelijk voor jullie de leukste dierentuinen in Groningen op een rij gezet. Zo zie je snel en overzichtelijk welke dierentuin je nou het beste kunt bezoeken. Vergeet niet je dierentuin kaartje met korting via Kortingkaartjesdierentuin.nl te kopen zodat je zeker weten niet teveel zult betalen voor je entreekaart. De kortingen lopen regelmatig hoog op dus het is zeker de moeite waard om snel te kijken naar hoeveel korting jij kunt pakken. Hieronder zie je alle dierentuinen in Groningen staan die we bezocht hebben en de moeite waard vinden om een kijkje te gaan nemen.