Ouwehans Dierenpark: 1e dierentuin in NL met koala’s

 

Wat een leuks nieuws! Ouwehands Dierenpark krijgt na de zomer van 2023 als eerste dierentuin van Nederland een koalaverblijf. Nog een reden om een bezoekje te brengen aan deze dierentuin in midden Nederland!

Koala’s naar Nederland

Ouwehands Dierenpark is zometeen de enige dierentuin in Nederland die koala’s laat huisvesten. In januari zal de dierentuin starten met het bouwprojectvoorde koala's. Het verblijf waar de koala’s gaan wonen gaat Australian Experience heten. Uiteraard zullen ze proberen het leefgebied van de koala’s zoveel mogelijk na te bootsen. Ook zal elke koala een eigen binnen-,nacht- en buitenverblijf krijgen, dit omdat ze solitair leven. 

Wereldwijd worden op verschillende plekken koala’s in dierenparken gehouden. Dit voor het voortplantingsprogramma. Op deze manier kunnen deze dierentuinen bijdragen aan het behoud van de koala’s. Deze zijn namelijk een kwetsbare diersoort. 

 

Ouwehands Dierenpark korting

Als je een bezoekje aan de koala’s wilt gaan brengen, dan is het slim om eerst te gaan kijken of er een korting beschikbaar is op dit moment. Regelmatig zijn er namelijk leuke kortingen te krijgen voor Ouwehands Dierenpark!