Een dagje naar de Apenheul

Apenheul kortingen

Een dagje Apenheul: Een avontuurlijk uitje voor het hele gezin

 

Ben je op zoek naar een onvergetelijk dagje uit met het hele gezin? Breng dan een bezoek aan Apenheul, het prachtige apenpark gelegen in Apeldoorn, Nederland. Apenheul is niet zomaar een dierentuin; het is een unieke plek waar mens en aap elkaar ontmoeten. Met meer dan 300 apen van verschillende soorten is Apenheul een waar paradijs voor liefhebbers van deze fascinerende dieren. In dit artikel nemen we je mee op een virtuele tour door Apenheul en delen we informatie over de verschillende soorten apen, de restaurants en de speelplekken die het park te bieden heeft.

De Apenheul

De Apenheul is vooral bekend om zijn grote verscheidenheid aan apen. Het park herbergt meer dan 35 verschillende soorten, waarvan sommige zeer zeldzaam zijn. Bij binnenkomst in het park zul je meteen kennismaken met enkele van de meest iconische bewoners. De bonobo's, ook wel bekend als dwergchimpansees, zijn een van de meest geliefde soorten in Apenheul. Met hun speelse gedrag en opvallende gelijkenis met mensen zijn bonobo's een bron van fascinatie voor zowel jong als oud.

 

Een andere favoriet onder de bezoekers zijn de orang-oetans. Deze majestueuze dieren zijn te bewonderen in een groot verblijf dat hen in staat stelt om vrij rond te klimmen en te slingeren. Het is een waar genot om deze intelligente wezens in actie te zien en te ontdekken hoe sterk hun gelijkenissen met de mens zijn.

Naast de bonobo's en orang-oetans zijn er nog tal van andere apensoorten te ontdekken in Apenheul, zoals de dwergmaki's, doodshoofdaapjes, en de gouden leeuwaapjes. Elk dier heeft zijn eigen unieke kenmerken en gedrag, wat een bezoek aan Apenheul extra boeiend maakt. 

 

Het park zet zich ook actief in voor het behoud van bedreigde apensoorten en biedt educatieve programma's om bezoekers bewust te maken van het belang van natuurbescherming.

De apen van dichtbij bekijken in de Apenheul

Één van de hoogtepunten van een bezoek aan Apenheul is de mogelijkheid om de apen van heel dichtbij te zien en zelfs aan te raken. In het Apenboompad kunnen bezoekers over touwbruggen lopen en tussen de bomen slingeren, terwijl apen vrij rondlopen in hetzelfde gebied. Dit levert vaak leuke ontmoetingen op tussen mens en aap. 

 

Daarnaast worden er regelmatig voederpresentaties gehouden waarbij je kunt zien hoe de apen gevoerd worden en meer te weten komt over hun voedingsbehoeften en gewoonten.

 

Veel te doen voor kinderen bij de Apenheul

Naast het bewonderen van de apen, zijn er ook tal van andere activiteiten die kinderen kunnen ondernemen in Apenheul. De dierentuin beschikt over verschillende speelplekken verspreid over het park, waar kinderen kunnen klimmen, klauteren en spelen. Van avontuurlijke speeltuinen tot waterpretgebieden, er is voor elk wat wils. 

 

Kinderen kunnen ook deelnemen aan educatieve programma's, zoals de Apenheul Junior Ranger Experience, waarbij ze meer leren over de verschillende apensoorten en hoe ze kunnen helpen bij de bescherming van hun leefomgeving.

Na al dat avontuur krijgen gezinnen vaak trek.

 

Gelukkig biedt Apenheul verschillende restaurants en eetgelegenheden waar je kunt genieten van een smakelijke maaltijd. Of je nu op zoek bent naar een snelle hap of een uitgebreide lunch, er is voor elk wat wils. Probeer de lokale specialiteiten, geniet van een picknick in het park of bezoek het restaurant met uitzicht op het gorilla-eiland. Er zijn ook verschillende souvenirwinkels waar je een aandenken kunt kopen om je dag in Apenheul te herinneren. 

Kortom, de Apenheul is een prefect dagje uit!

 

Apenheul korting

Ben jij op zoek naar een Apenheul korting? Daar kunnen we je natuurlijk mee helpen! Elke dag zoeken wij online naar de beste kortingen die er zijn. Zodra we een korting hebben gevonden zullen wedezeop onze speciale Apenheul pagina delen. Je kunt dan vaak vandaag nog een dagje weg mét korting! Bekijk snel hier alle actuele Apenheul kortingen. 


Meer over de auteur Nicole