Beekse Bergen safari

Beekse Bergen safari

Beekse Bergen Safari, wie kent het niet! Als jong kind gingen wij al met onze ouders naar dit toffe park in Hilvarenbeek. Met de auto op safari, op zoek naar de giraffen die aan de auto likken. Op safari gaan bij Beekse Bergen is een super toffe ervaring die iedereen eigenlijk een keer gedaan moet hebben. We vertellen je graag welke soorten safari’s er zijn en hoe ze werken. 
Wat goed om te weten is, is dat alle safari's bij de entreeprijs inbegrepen zijn. 

 

Beekse Bergen korting

Maar voor we verder gaan vertellen over de soorten safari’s, willen we je graag op de hoogte brengen van het feit dat er vaak leuke kortingen te krijgen zijn voor Beekse Bergen. Soms kan deze korting zelfs oplopen tot wel 30% per persoon! Het is dus slim als je even gauw kijkt of je momenteel een korting kunt krijgen op jouw tickets. Het is sowieso altijd slim om je tickets online te bestellen, want bij de kassa betaal je altijd meer. Je kunt hier allee Beekse Bergen kortingen bekijken. 

 

Soorten safari’s bij Beekse Bergen

Als je op safari gaat bij Beekse Bergen, dan kun je kiezen uit verschillende soorten. De meest bekende is waarschijnlijk de autosafari, maar je kunt ook de bussafari of de bootsafari pakken. Voor de sportievelingen onder ons is er ook nog een wandelroute. Ook erg leuk om te doen omdat je de dieren dan vanaf een hele andere kant kunt bekijken dan tijdens de autosafari bijvoorbeeld. Zeker leuk om deze twee safari’s te combineren. 

 

Beekse Bergen autosafari

We beginnen met de meest bekende safari van Beekse Bergen, de autosafari. Tijdens deze safari rij je een route door het park heen, en kom je heel dichtbij de dieren. Erg leuk en bijzonder om mee te maken. Je gaat dan met jouw eigen auto echt tussen de dieren door. Het is wel de bedoeling dat je tijdens deze safari in je auto blijft zitten, het is niet veilig om uit te stappen. Soms moet je even op de auto voor je wachten, het is fijn als iedereen elkaar de tijd geeft om van de dieren te genieten. Bij deze safari kun jij je eigen tempo bepalen, wat wij erg fijn vinden. De autosafari bestaat uit een route waar de regel: 'links staan, rechts gaan' geldt. Wat ook goed om te weten is, is dat bij deze safari het niet toegestaan is om het park te betreden met een imperiaal, aanhanger, fietsendrager en dakdrager. Je kunt er natuurlijk zo lang over doen als je zelf wilt, maar gemiddeld ben je een uurtje bezig met de autosafari. Halverwege kom je een leuk restaurant met speeltuin tegen waar je de auto even lekker kunt parkeren.  Lees hier alles over de autosafari van Beekse Bergen.

TIP: Beekse Bergen heeft een eigen app. Als je deze hebt gedownload, kun je de audiotour erbij opzetten terwijl jullie op safari gaan. Erg leuk om te doen! 

 

Beekse Bergen safari auto

De bussafari bij Beekse Bergen

Bij Beekse Bergen kun je ook gaan voor de safari per bus. Het leuke bij deze safari is, is dat er een Ranger met jullie mee de bus in zal gaan en van alles kan vertellen over de dieren die jullie onderweg zien. Tijdens deze safari leer je veel, maar mag je ook van alles voelen, zoals poep en vacht! Erg leuk voor de kinderen ook! Deze safari is opgedeeld in twee stukken, elkvanongeveer45minuten. Het eerste deel is van de ingang naar het Kongo Restaurant en het tweede deel is van Kongo terug naar de ingang.  Lees hier meer over de Beekse Bergen bussafari.


Let op: 
De safaribus rijdt alleen van 1 oktober t/m 30 maart. 

 

Beekse Bergen safari bus

De Beekse Bergen bootsafari

De bootsafari bij Beekse Bergen laat jou de dieren van verschillende kanten zien! Leer de dieren in het water kennen, maar ook de dieren op de kant. Ook hier zal er een Ranger met jullie meegaan die alles zal vertellen over wat er te zien is. Neem je camera mee, en maak de mooiste foto’s want dat kan super goed tijdens deze safari. De bootsafari zal ongeveer 30 minuten duren. Wat wel goed is om te weten, is dat het bij drukke dagen soms wat langer wachten is voordat je mee kan met de boot. Je vindt de vertrektijden van de boot in de app van Beekse Bergen. Lees hier meer over de Beekse Bergen bootsafari.

 

Beekse Bergen safari boot

Beekse Bergen Safari Resort

Wat we ook graag met je willen delen, is dat je onwijs leuk kunt overnacht bij het Safari Resort van Beekse Bergen. Op dit resort slaap je letterlijk tussen de dieren! Hoe gaaf is dat! Als je dan wakker wordt, loop je naar buiten en sta je oog in oog met de dieren. Uiteraard wel op een veilige afstand, maar dit is onwijs leuk om mee te maken. Tijdens jullie verblijf mag je onbeperkt gebruik maken van alle safari’s en het zwembad. Lees hier meer over het Safari Resort bij Beekse Bergen. 


Beekse Bergen hotel, nieuw in 2023

Super leuk, in 2023 kun je ook overnachten in het nieuwe hotel bij Beekse Bergen. Hier beleef je Afrika van dichtbij op het Safari Resort. Als jij op je eigen terras zit, kijk je uitoverde savanne met wilde dieren. Tijdens jullie bezoek genieten jullie van de hotelservice, en is het genieten geblazen! Het hotelisgeïnspireerd op de Afrikaanse Dogon stam.
Lees hier meer over het hotel van het Safari Resort. 

Beekse Bergen safari entreeprijzen

Als je op safari gaat bij Beekse Bergen, dan betaal je één vaste prijs en mag je gebruik maken van alles safari’s. Dus of je nou gaat wandelen, of met de auto én de bus wilt gaan, je bent een vast bedrag kwijt. Zoals we eerder in deze blog al zeiden, is het slim om zeker even een kijkje te nemen bij de kortingen die er momenteel zijn. Het is sowieso altijd slim om tickets online te bestellen, want aan de kassa ben je duurder uit. Je kunt hier tickets bestellen. 
Op het moment van schrijven zijn de entreeprijzen als volgt:

Dagkaart kinderen tot 3 jaar
Kassa prijs: gratis
Online prijs: gratis
Dagkaart kinderen 3 t/m 9 jaar
Kassa prijs: €24,00 p.p.
Online prijs: €21,50 p.p.
Dagkaart vanaf 10 jaar
Kassa prijs: €27,00 p.p.
Online prijs: €24,95 p.p.
Uitrijticket
Kassa prijs: €9,50 per stuk
Online prijs: €9,50 per stuk

Beekse Bergen adres

Beekse Bergen 1
5081 NJ Hilvarenbeek