Beste dierentuin Nederland

Beste dierentuin Nederland

Wat is de beste dierentuin van Nederland? Deze vraag krijgen we af en toe binnen via de mail. En eerlijk gezegd kunnen wij daar geen echt antwoord op geven. Dit omdat het natuurlijk heel persoonlijk is. De één heeft een voorkeur voor grote dierentuinen zoals Beekse Bergen of DierenPark Amersfoort. De ander geeft weer de voorkeur aan een kleinere dierentuin zoals bijvoorbeeld Taman Indonesia of Dierenpark Zie- ZOO.

Wij kijken zelf ook altijd net iets anders naar een dierentuin dan de gemiddelde bezoeker zou doen. Denk hierbij aan dingen als hoe zien de dierentuin eruit? Is er genoeg ruimte voor de dieren? Hoe zien de toiletten eruit? Zijn deze goed toegankelijk voor mindervaliden en zijn ze schoon? Is er een goede horecavoorziening aanwezig? Dit zijn punten waar de meeste bezoekers niet naar zullen kijken als ze aangeven welke de dierentuin de beste dierentuin in Nederland is. 

Beste Dierentuin volgens ANWB leden in 2019

Waar je naar zou kunnen kijken als je op zoek bent naar de beste dierentuin van Nederland, dan zou je eens kunnen kijken bij de dierentuinen welke genomineerd zijn voor de ANWB-verkiezing Leukste uitje van Nederland 2019. Hier zie je allemaal dierentuinen en pretparken welke door de ANWB leden genomineerd zijn tot de "beste dierentuin"  Let wel op dat ook dit weer persoonlijk is, maar je zou hierdoor een goede keuze kunnen maken als je een dagje naar de beste dierentuin van Nederland zou willen. In 2019 zijn de volgende dierentuinen genomineerd bij deze verkiezing:

 • Blijdorp
 • Burgers' Zoo
 • Apenheul
 • Wildlands
 • Ouwehands Dierenpark
 • DierenPark Amersfoort
 • Gaia ZOO

UPDATE van dit artikel

De winnaars van bovenstaande verkiezing zijn geworden:

 • De Efteling
 • Gaia ZOO
 • DierenPark Amersfoort

Beste dierentuin volgens ons

Als we kijken naar onze persoonlijke voorkeur als het gaat om de beste dierentuin dan komen we uit bij de onderstaande top 3. Let op, dit is een geheel persoonlijke conclusie. Het kan maar zo zijn dat jij of jullie een hele andere voorkeur hebben. We adviseren dan ook altijd om even goed je eigen voorkeuren aan een dierentuin op een rij te zetten en op basis daarvan te beslissen welke dierentuin voor jullie de beste dierentuin is.

 1. Beekse Bergen
 2. DierenPark Amersfoort
 3. Dolfinarium

Beste dierentuin korting

Hebben jullie besloten wat voor jullie de beste dierentuin is? Dan is het nu tijd om eens te kijken of er een leuke dierentuin korting te krijgen is zodat jullie lekker voordelig een dagje naar de dierentuin kunnen. We kijken elke dag of we de allerbeste dierentuin kortingen voor jullie kunnen vinden. Er zijn verschillende manieren om aan een dierentuin korting te komen Dit kan door een spaarprogramma, maar ook kun je via leuke dagacties een korting pakken. We hebben per dierentuin alle actuele kortingen online op onze website staan. Zo zie je in één keer alle kortingen voor de desbetreffende dierentuin. Je vindt alle dierentuin kortingen hier!