Dierentuin bezoeken als mindervalide

Dierentuin mindervalide

Voor mensen die mindervalide zijn is het niet altijd even makkelijk om een dagje uit te plannen. De één is slecht ter been en de ander zit in een rolstoel. Vaak is het zo dat deze mensen zich beperkt voelen in het maken van uitstapjes. En daar willen wij van Kortingkaartjes Dierentuin graag een handje bij helpen. Veel dierenparken hebben aardig wat aanpassingen zodat het helemaal geen probleem hoeft te zijn om een dagje uit te gaan. Zo zijn er vaak invalidentoiletten aanwezig, kunt u parkeren op de speciale invaliderenparkeerplaatsen en zijn er aparte ingangen bij de shows.
Wilt u als mindervalide graag een dierentuin in Nederland bezoeken? Dat snappen wij! Voordat u zomaar naar een dierentuin gaat, doet u er goed aan om van te voren eens te kijken welke dierentuinen er nou echt goed toegankelijk zijn voor u als mindervalide. We hebben dan ook voor u per dierentuin aangegeven welke dierentuin u prima kunt bezoeken, welke dierentuin wat minder toegankelijk is en welke dierentuin u beter helemaal niet kunt bezoeken als u mindervalide bent. Heeft u als mindervalide een aanvulling op ons artikel? Dan horen wij dit graag zodat we dit kunnen checken!
We willen er wel graag bij vermelden dat dit op het moment van schrijven zo is. We kunnen niet in de gaten houden of een dierentuin de wandelpaden bijvoorbeeld ineens gaat veranderen. Ons advies is dan ook altijd om even contact op te nemen met de desbetreffende dierentuin zodat u zeker weten niet voor teleurstellingen zult komen te staan!

Vindt u het nog steeds spannend om een dagje naar de dierentuin te gaan na het lezen van bovenstaande? Neem dan eens een kijkje bij bepaalde organisaties zoals BOSK, de Zonnebloem of Ango. Deze organisaties helpen je graag met een dagje uit. 

Tip: is het wat minder weer? Sla dan een dagje dierentuin even over. Het is normaal gesproken al niet fijn als het regent, maar als u in een rolstoel zit helemaal niet. Tevens is het ook zo dat het belangrijk is dat u goed voorbereid bent op uw dagje uit. Is alles aanwezig wat u nodig heeft tijdens uw dagje uit? Is het weer goed? Dan wensen wij u heel veel plezier tijdens uw dagje dierentuin!

Dierentuin die goed te bezoeken zijn als mindervalide

Wilt u binnenkort een bezoekje aan de dierentuin brengen en bent u benieuwd welke dierentuin u goed kunt bezoeken als u bijvoorbeeld slecht ter been bent of in een rolstoel zit? Lees dan verder. We zullen hieronder alle dierentuin vermelden waarvan wij vinden dat je ze goed kunt bezoeken als mindervalide.

Aqua Zoo Friesland:
Aqua Zoo Friesland is goed te bezoeken als je mindervalide bent. Je zult tijdens je bezoek een aantal poortjes tegenkomen waar je wat hulp nodig zult hebben, maar de medewerkers van Aqua Zoo helpen graag een handje! Let op: de Zeehondensafari en de roeibootjes zijn helaas niet toegankelijk voor mindervalide. In het park is een rolstoeltoilet aanwezig.

Avifauna:
Avifauna is op zich goed te bezoeken. Enkele paden zullen niet helemaal recht zijn. Hou hier wel rekening mee! In elk restaurant bij Avifauna zijn mindervalidentoiletten aanwezig.

Best Zoo: 
Best Zoo geeft aan prima toegankelijk te zijn voor mindervalide. Ook is er een invalidentoilet aanwezig. Hebben jullie een rolstoel nodig? Je kunt vooraf een rolstoel reserveren, maar wacht niet te lang want ze hebben er maar twee beschikbaar!

Blijdorp:
Blijdorp is een dierentuin welke je goed kunt bezoeken als je mindervalide bent. Er zijn zelfs aardig wat aanpassing gedaan in dit dierenpark!
Zo zijn er twee kaartautomaten welke aangepast zijn, zijn er 6 invalidentoiletten aanwezig, er zijn invalidenparkeerplekken, je kunt je scootmobiel opladen buiten aan de muur bij restaurant De Lepelaar en er zijn een beperkt aantal rolstoelen beschikbaar welke je gratis mag lenen. Wel even ruim van te voren reserveren via 0900 1857.

Dolfinarium Harderwijk
Het Dolfinarium is prima te bezoeken als je mindervalide bent. Er zijn aardig wat aanpassing in het park gedaan. Zo zijn er invalidentoiletten aanwezig, is het park voorzien van drempelloze hellingen en paden, is er een aparte mindervaliden-entree bij de voorstellingen, is er een uitstapplaats voor de entree en zijn de horecagelegenheden goed te bezoeken. Het is dus zeker goed mogelijk om een bezoek te brengen aan het Dolfinarium als je mindervalide bent.

Dierenpark Zie Zoo:
Dierenpark Zie Zoo is goed toegankelijk voor mindervalide en hulphonden zijn toegestaan. Zorg wel dat het goed duidelijk is dat het om een hulphond gaat, want gewone huisdieren mogen niet naar binnen bij dit dierenpark.

Dierenrijk Nuenen:
Dierenrijk is toegankelijk voor mindervalide. Je kunt een rolstoel lenen en er is een invalidentoilet aanwezig in het dierenpark.

Ecomare:
Ecomare is een park dat goed toegankelijk is voor mindervalide. Zo is er een invalidentoilet en een aparte parkeerplek voor mindervalide. Ook kun je een rolstoel lenen bij Ecomare.

Ouwehands Dierenpark:
Ouwehands Dierenpark is prima te bezoeken als mindervalide. Er zijn speciale toiletten aanwezig bij het Jungle restaurant, RavotAapia, Umkhosi en in Pandasia. Ook kun je gratis een rolstoel reserven. Doe dit wel ruim van te voren! Aan het begin van de parkeerplaats zijn een aantal invalidenparkeerplaatsen beschikbaar en u mag met een scootmobiel het dierenpark in. Hulphonden mogen ook mee het dierenpark in.

SEA LIFE Scheveningen:
SEA LIFE is volledig rolstoeltoegankelijk. Het hele pand is drempelloos en er is een invalidentoilet aanwezig. Ook kunt u een rolstoel reserveren via 070-3542100. U krijgt als u een mobiliteitsbeperking heeft een korting van € 2,- op uw entreekaart. Tip: probeer de drukke tijden te vermijden. Dit is in het weekend en tijdens de schoolvakanties tussen 12:00 en 15:00 uur. Hulhonden zijn toegestaan bij SEA LIFE.

Taman Indonesia:
Taman Indonesia is goed te bezoeken als je mindervalide bent. Er is ook een aangepast toilet aanwezig.

Zoo Parc Overloon:
Zoo Parc Overloon is goed toegankelijk voor mindervalide. Tevens zijn er op allebei de parkeerplaatsen invalidenparkeerplaatsen en zijn er aangepaste toiletten aanwezig. Het is mogelijk om een rolstoel te lenen tegen betaling van een borg. Je kunt deze reserveren via 0478-640046. Let op: bij Zoo Parc Overloon mogen geen honden naar binnen!

Zoo Veldhoven:
Zoo Veldhoven is goed toegankelijk met een rolstoel of als je slecht ter been bent. Het is mogelijk om een rolstoel te lenen. Je kunt reserven via nummer 040 – 737 0385. Als je de auto hebt geparkeerd kun je het beste de linkerpoort pakken die je naar het dierenpark brengt. Hier is namelijk een geasfalteerde weg. Mensen die mindervalide zijn mogen voor de entree afgezet worden

Dierentuinen met beperkte toegang voor mindervalide

Beekse Bergen:
Beekse Bergen wandelsafari kun je op zich goed bezoeken. Sommige paden zijn iets minder makkelijk voor rolstoelgebruikers. Je kunt als mindervalide de safariboot en de safaribus beter overslaan. Hier is de toegang namelijk vrij beperkt. Uiteraard kun je er bij Beekse Bergen wel voor kiezen om met een eigen auto de autosafari te pakken. 

Burgers Zoo :
Burgers Zoo is een dierentuin die je kunt bezoeken als mindervalide, maar hou er wel rekening mee dat dit niet de makkelijkste dierentuin is die je kunt bezoeken als mindervalide. Zo begint het al bij de parkeerplaats omdat de wegen daar onverhard en hobbelig zijn. Hou hier dus goed rekening mee en parkeer op de speciale plekken voor mindervaliden. U hoeft geen invalidenparkeerkaart neer te leggen.
Ook is het niet handig om de Burgers Bush te bezoeken. 
Er is bij Burgers Zoo een speciale rolstoelroute. Deze kunt u opvragen bij de kassa en bij de ingang. Wij vinden dit een pluspunt van Burgers Zoo! Wilt u een bezoekje brengen aan de De Desert en Ocean? Deze zijn via een aparte ingang te bereiken. U kunt bij Burgers Zoo een scootmobiel huren. Dit kunt u doen via 026-445 0373. Verder heeft Burgers Zoo rolstoelen te leen. Beide zijn te leen tegen betaling. 

DierenPark Amersfoort:
DierenPark Amersfoort is goed te bezoeken als je mindervalide bent, alleen de paden in de Stad der Oudheid zijn wat hobbeliger en daardoor wat moeilijker te bezoeken. Ook kun je geen gebruik maken van de attracties en van de Klim Alles-route. Je kunt bij DierenPark Amersfoort ook een rolstoel huren tegen betaling, maar reserveer wel op tijd! Je kunt dit doen via 033-4227100

Wildlands:
Wildlands is in principe goed te bezoeken als mindervalide, alleen kun je geen bezoek brengen aan de Jungle Trail, Tempel Trail, Mini Jungle Trail, Bamboe Doolhof, Koppensnellerspad, Vlottenoversteek, Tweestryd en Termietenheuvels. Dit is dan ook de reden waarom je een korting krijgt op je entreekaart bij Wildlands. Er zijn veel invalidentoiletten aanwezig en bij een aantal attracties houden ze rekening met je wat betreft de wachtrij.