Trouwen in de dierentuin

Trouwen in de dierentuin

Jullie willen binnenkort gaan trouwen en zijn op zoek naar een top locatie om dit te doen! Lees dan snel verder, want wist jij dat je kunt trouwen in een dierentuin? Dat is nog eens een toplocatie als je het ons vraagt! Je kunt niet in elke dierentuin trouwen, maar hieronder zullen we je vertellen waar jullie de mooiste dag van jullie leven kunnen beleven. Er zitten voor en nadelen aan trouwen in de dierentuin. Deze zullen we ook allemaal met je doornemen.

Dierentuin, de locatie om te trouwen

Je kunt natuurlijk niet zomaar op elke plek in Nederland trouwen. Nu is het zo dat veel dierentuinen een officiële trouwlocatie zijn en je er dus kunt trouwen! Het is een bijzonder locatie om te trouwen en jullie gasten zullen dit dan ook niet snel vergeten. Willen jullie bij één van onderstaande dierentuinen trouwen? Neem dan contant met ze op en kijk wat de mogelijkheden zijn.
Kijk snel hieronder in welke dierentuin jullie allemaal kunnen trouwen:

Waarom trouwen in een dierentuin?

We horen je denken, waarom zouden we trouwen in een dierentuin? Ten eerste omdat het een originele locatie is en de kans groot is dat jullie gasten verbaasd zullen zijn! Een ander voordeel is dat je erg mooi foto’s kunt maken in een dierentuin. Wat ook erg leuk is, is dat de gasten vaak ook een rondje door de dierentuin mogen maken als ze op jullie bruiloft zijn. Dit is ideaal als jullie even druk zijn met de trouwreportage. Dit is ook super leuk voor de kinderen die op jullie bruiloft komen!

Trouwen in de dierentuin houdt vaak een feest in dat vroeg afgelopen zal zijn

Wat wij zelf een nadeel vinden aan trouwen in de dierentuin is dat je vaak aan beperkte tijden zit. Zo is het vaak zo dat jullie feest eerder afgelopen zal zijn dan op een andere locatie. Dit omdat het voor de dieren anders te lang en te laat onrustig is. Je kunt dit natuurlijk even doornemen met de desbetreffende dierentuin. Wellicht kunnen ze jullie hierin tegemoetkomen

In een dierentuin trouwen is vaak duurder

Wat we ook vaak horen is dat trouwen in een dierentuin vaak iets duurder is dan op een andere locatie. Dit omdat de locatie natuurlijk uniek is. Hou hier dus even rekening mee voordat je offertes gaat aanvragen. Is het ver boven jullie budget? Denk er dan eens over om een deel van jullie bruiloft te vieren in de dierentuin. Dus bijvoorbeeld alleen het jawoord of maak alleen de foto’s in de dierentuinen. Sommige dierentuinen hebben zelfs bruidsreportage-arrangementen. Ook kan het zo zijn dat er parkeerkosten bij kunnen komen. Dit kan aardig oplopen dus check dit even goed! Ook is het slim om van tevoren na te denken wat jullie willen qua eten en drinken. Willen jullie alle drank afkopen? Of willen jullie achteraf de drankjes betalen die genuttigd zijn? Willen jullie een lopend buffet? Of liever een driegangenmenu?

Hang een thema aan jullie bruiloft

Als je in de dierentuin gaat trouwen is het erg leuk om er direct een thema aan te hangen! De omgeving is al perfect en hoe leuk zou het zijn als je ook op tafel de dieren laat terugkomen? Denk hierbij aan servetten in tijgerprint, posters van wilde dieren en slingers in zebraprint! Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt met dit thema. Als je zou willen zou je ook aan de gasten kunnen vragen of ze de kleding willen afstemmen aan jullie thema!

Trouwen in het openbaar

Wat wij zelf ook een nadeel vinden is dat de dierentuin openbaar is. Je bent namelijk natuurlijk niet de enige in de dierentuin en het hele park afhuren is voor velen van ons niet haalbaar. Overleg met de dierentuin waar jullie zouden willen trouwen of er wellicht een plek is waar je geen last hebt van overige bezoekers tijdens jullie jawoord. Zoals je ziet moet je dus wel even wat dingen checken voordat je definitief ja tegen de offerte gaat zeggen, maar als het allemaal lukt zul je een hele bijzondere trouwdag gaan hebben!

Wel of geen ambtenaar van de burgerlijke stand inbegrepen

Sommige dierentuinen hebben de ambtenaar van de burgerlijke stand bij de prijs inbegrepen en sommige niet. Het is wel handig om dit van tevoren goed te checken, want anders komen deze kosten er nog extra bij.