Dierentuin bezoeken in de winter

Vaak gaan we in de zomermaanden naar de dierentuin. Als het zonnetje lekker schijnt, is het immers heel erg lekker om buiten rond te lopen. Maar wist je dat er ook een aantal dierentuinen zijn die je prima in de wintermaanden kunt bezoeken? Bij deze dierentuinen is een groot deel overdekt waardoor je helemaal niks merkt van het slechte weer. Zeker de moeite waard om eens te gaan kijken dus! En wat ook een mooi bijkomend voordeel is, is dat in de wintermaanden de dierentuinen iets minder druk zijn en je dus heerlijk op je gemak kunt rondlopen.

Overdekte dierentuinen

Sommige dierentuinen zijn helemaal overdekt en weer sommige dierentuinen zijn maar voor een deel overdekt. Welke keuze je hierin maakt, hangt een beetje van jezelf en de dag waarop je gaat af. Is het een beetje bewolkt, maar wel droog? Dan zouden wij naar een dierentuin gaan die voor een deel overdekt is zodat je toch lekker ook eventjes buiten kunt rondlopen. Is het zulk slecht weer dat het alleen maar de hele dag gaat regenen? Dan zouden we lekker een dierentuin bezoeken die helemaal overdekt is. 

De volgende dierentuinen zijn overdekt en kun je met slecht weer bezoeken:

  • Sea Life Scheveningen
  • Beekse Bergen( tenzij je de wandelroute pakt)

De volgende dierentuinen zijn voor een deel overdekt:

  • Ouwehands Dierenpark Rhenen (aquarium, speeltuin, Gorilla adventure, Pandasis overdekt)
  • Blijdorp (speeltuin overdekt)  
  • Burgers Zoo ( tropisch regenwoud, Desert, Ocean en Mangrove, speeltuin overdekt)
  • Wildlands( in alle zones wel een overdekt deel)

Ook zijn er in de wintermaanden en aantal dierentuinen gesloten. Dit is jammer, maar wel begrijpelijk. De volgende dierentuinen zijn gesloten in de wintermaanden:

  • Dolfinarium
  • Apenheul

Dierentuin korting in de wintermaanden

Wil je graag een dierentuin bezoeken in de wintermaanden? We zeggen doen! Niet alleen omdat het dan wat rustiger is, maar ook omdat je vaak een vette korting kunt krijgen op je entreekaart. Juist omdat dierentuinen in de wintermaanden ook graag bezoekers willen kun je voor minder naar binnen bij je favoriete dierentuin. Het is dan ook erg slim om eerst eens even goed te kijken welke dierentuin korting je kunt pakken op je tickets voordat je naar de dierentuin gaat. Wist je dat een korting soms wel op kan lopen tot 50% korting per persoon?! Zeker de moeite waard dus om even te checken! Op onze website vind je de meest actuele dierentuin kortingen die er op dit moment zijn.