Dierentuin Amersfoort

Dierentuin Amersfoort, dat is natuurlijk DierenPark Amersfoort. Deze prachtige dierentuin vind je aan de rand van de stad, omgeven door een groenrijke omgeving! Deze dierentuin heeft jou veel te bieden, en je kunt hier heerlijk een dag rondlopen, spelen en genieten van de mooie dieren die er zijn.
Vergeet ook zeker niet om even te checken of er momenteel leuke kortingen actief zijn voor DierenPark Amersfoort.

Wat te doen in dierentuin Amersfoort?

Alle eerst zijn er natuurlijk veel mooie dieren te bewonderen bij DierenPark Amersfoort. De dieren zitten mooi verspreid over het park, en hebben ruime verblijven. Zo kun je er o.a.de volgende dieren zien: miljoenpoot, stekelvarken, vosmangoest, stokstaartjes, brilbeer, woestijnleguaan, luiaard, rode panda en nog veel meer toffe dieren. Bekijk hier alle dieren die wonen in de dierentuin van Amersfoort. 
Naast het bekijken van de dieren, kunnen de kinderen ook heerlijk spelen. Er zijn verschillende speelplekken, hierover later meer in deze blog. Heb jij trek gekregen tijdens jullie bezoek? Geen probleem! Verdeeld over de dierentuin vind je verschillende restaurants waar je lekker even wat kunt eten en drinken.

Klim Alles-route bij Dierentuin Amersfoort

Kom jij met kinderen naar deze dierentuin in Amersfoort? Dan moet je even opletten, dit vinden de kinderen namelijk vaak super tof! Direct als je binnen bent gekomen, start de KlimAlles-route. Deze route gaat door de dierentuin heen, boven de grond! Zo kunnen de kinderen vanaf een hele andere kant naar de dieren en de verblijven kijken. Onze kinderen vinden dit helemaal geweldig! Tijdens dit spannende parcours klimmen ze over de beer en duiken ze weer op tussen de hyena’s. Als echte aapjes ontdekken ze deze toffe dierentuin in Amersfoort!

Dierentuin Amersfoort

Spelen bij DierenPark Amersfoort

Natuurlijk komen jullie voor de dieren die te zien zijn bij DierenPark Amersfoort, maar wat ook erg leuk is, is dat de kinderen er heerlijk kunnen spelen! Er zijn op verschillende plekken in de dierentuin plekken om te spelen. Zo is er een toffe loopbrug, een trekvlot, een echte carrousel, zijn er ondergrondse gangen, kunnen ze van de glijbaan naar beneden roetsjen of een wandeling maken door de mysterieuze kerker! Wat onze kinderen vooral tof vinden, is de expeditie rivier. Hier stap je in een fietsboot, en ontdek je een deel van het park vanaf het water!

 

Dinopark bij dierentuin Amersfoort

Deze dierentuin heeft wel iets heel gaafs, namelijk het Dinopark! Hier wandel jij tussen de levensgrote dino’s door, zoals een brullende Brachiosaurus tot de vliegende Pterodactylus! Tijdens deze route kom je maar liefst 70 dino’s tegen. Als jij uit dit stuk van de dierentuin komt, weet jij alles over de dino’s. En wist je dat je zelfs een levende dino's kunt tegenkomen?! Kom gauw een kijkje nemen bij deze dierentuin in Amersfoort!

 

Dierentuin Amersfoort Dinopark

Dierentuin Amersfoort plattegrond

Zijn jullie van plan om binnenkort naar Amersfoort te komen om deze toffe dierentuin te bezoeken? Bekijk dan ook eerst even deze plattegrond. Zo kun je precies zien welke dieren waar wonen in het park, waar de speelplekken zijn en de voorzieningen. Super handig als je het ons vraagt!

 

Dierentuin Amersfoort plattegrond

DierenPark Amersfoort webcam

Kom jij graag bij DierenPark Amersfoort, maar heb jij niet zoveel tijd om vaak een gaan? Dan kun jij via de webcam toch een kijkje nemen bij een aantal dieren die wonen bij DierenPark Amersfoort! Lees er hier meer over.

 

Dierentuin Amersfoort adres

DierenPark Amersfoort
Barchman Wuytierslaan 224
3819 AC Amersfoort