Nieuw bij DierenPark Amersfoort: Chimpanseevallei


 

Verken deze zomer het splinternieuwe Chimpanseevallei in DierenPark Amersfoort. Ontdek waarom het bos cruciaal is voor de chimpansees en leer meer over deze unieke apensoort. Let op: hun leefgebied is in gevaar. Kom in actie! De Chimpanseevallei is deze zomer geopend. Betreed het bos van DierenPark Amersfoort en sta oog in oog met de chimpansees in hun nieuwe vallei. Ervaar hoe jij kunt bijdragen aan het behoud van deze apensoort in het wild. Een opwindend avontuur wacht op jou en je familie!

Wat gaat er veranderen

Binnenkort genieten de chimpansees van bijna driemaal zoveel klim- en bewegingsruimte! Betreed het uitgestrekte, groene themagebied, niet alleen voor de chimpansees maar ook voor jou. Beleef een ontmoeting van dichtbij in de Chimpanseevallei. Bestudeer deze opmerkelijke mensapen zowel binnen als buiten tussen de bomen. Klauter samen met de chimpansees in de bomen, ontdek hun nesten hoog tussen de bladeren en speur naar voedsel. Leer waarom de chimpansees bedreigd zijn en ontdek hoe jij kunt bijdragen aan hun bescherming.

 

Wat ontdek jij er?

✅Neem deel aan een avontuurlijke reis en ondersteun de chimpansees bij het beklimmen van bomen! Ontdek de bedreigingen waarmee de chimpansee te maken heeft en hoe jij kunt helpen.
✅Klim samen met de chimpansees in de bomen en speur naar hun nesten en voedsel hoog tussen de bladeren. Hoor je het gebrul vanaf de grond?
✅Maak een tussenstop in een Afrikaans dorp, waar het vuur knispert en de bewoners hout verkopen. Ontdek waarom het bos van essentieel belang is voor zowel de chimpansee als de mens.
✅Sluit je aan bij het onderzoekskamp en draag je steentje bij. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor zowel de chimpansees als de mensen die in het bos wonen.
✅Ontdek welke inspanningen het Jane Goodall Instituut verricht en hoe jij kunt bijdragen aan de bescherming van chimpansees in de natuur.
✅Luister naar het verhaal van de chimpanseeverzorger! Leer alles over het herbebossingsproject in Tanzania, hun voeding, verzorging, en de nieuwe vallei voor de chimpansees.
✅Wist je al dat de Chimpanseevallei een oppervlakte van 1.800 m² heeft? Dit betekent dat ze binnenkort bijna drie keer zoveel klim- en bewegingsruimte zullen hebben!
✅Sta oog in oog met onze opmerkelijke chimpanseegroep en observeer de apen zowel binnen als buiten tussen de bomen.
✅De chimpanseegroep bij DierenPark Amersfoort is boeiend om uren naar te kijken; er is altijd wel iets te beleven. Stiekem lijken chimpansees heel erg op jouw familie: ondeugende jongeren, zorgzame ouders, stoere tantes en nieuwsgierige ooms.

DierenPark Amersfoort korting

Wil jij nu alvast een bezoekje brengen aan deze mooie dierentuin? Neem dan even een kijkje bij de DierenPark Amersfoort kortingen die wij allemaal voor jou hebben gevonden, dit kan je aardig wat voordeel brengen!Meer over de auteur Nicole