Apenheul: een nieuw gorillagebied 2028

apenheul nieuw gorillagebied 2028

De Apenheul krijgt een nieuwe  Gorillavallei! Het doel van de Apenheul is om de Gorillavallei in 2028 te openen. Sinds 1976 wonen er al gorilla’s bij de Apenheul, en destijds was het gorillaverblijf baanbrekend.

 

Na 50 jaar is het echter tijd voor vernieuwing van het gebouw en de eilanden om deze indrukwekkende mensapen ook de komende 50 jaar een thuis te bieden. De Apenheul wil graag meerdere gorillagroepen gescheiden kunnen houden. De Gorillavallei stelt ze in staat om de expertise op het gebied van gorilla’s verder te ontwikkelen en levert een belangrijke bijdrage aan de kennis en het behoud van deze soort wereldwijd.

 

Apenheul helpt gorilla´s in het wild

De Apenheul draagt wereldwijd actief bij aan natuur- en soortbehoud. Wat onwijs goed is! Zo ondersteunen ze bijvoorbeeld een belangrijk onderzoeksproject naar Westelijke laaglandgorilla’s in Congo. Ook binnen de Apenheul zelf voeren ze veel onderzoek uit naar het gedrag van gorilla’s. In samenwerking met universiteiten vergroten ze continu het inzicht, wat weer helpt om de soort beter te begrijpen, bij te dragen aan hun welzijn, en ze effectiever te beschermen in het wild.

 

Help de Apenheul

Ze streven ernaar de Gorillavallei in 2028 te openen, maar hiervoor is wel veel geld nodig. Apenheul is een stichting zonder winstoogmerk en ontvangt geen subsidie. Ze sparen al jaren om deze ambitieuze plannen te realiseren, maar kunnen jouw hulp goed gebruiken! Wil jij bijdragen aan de bouw van de Gorillavallei? Doneer dan via de link hieronder of neem deel aan het speciale evenement 'Strippen voor gorilla's' op 18 juni!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0