Apenheul

Apenheul Apeldoorn
De Apenheul is een prachtig dierenpark gelegen in Apeldoorn, Nederland. Het staat bekend als een uniek park waar apen vrij rondlopen en je ze van dichtbij kunt bewonderen. Het opende zijn deuren in 1971 en is sindsdien uitgegroeid tot een populaire attractie voor zowel kinderen als volwassenen.

In de Apenheul vind je meer dan 300 apen, verdeeld over zo'n 35 verschillende soorten. Wat dit park echt bijzonder maakt, is de mogelijkheid om tussen de apen door te wandelen. Ze leven in ruime verblijven zonder tralies, waardoor je een gevoel van vrijheid en natuurlijke interactie met deze fascinerende dieren ervaart.

Apenheul korting

Als je naar de Apenheul gaat, is het leuk als je een korting kunt pakken. En laat je hier nou op de goede plek zitten! Wij zoeken elke dag naar de beste Apenheul kortingen die er zijn en verzamelen deze op één pagina zodat jij snel en overzichtelijk ziet welke kortingen er momenteel te krijgen zijn. Bekijk hier alle Apenheul kortingen. 

 

De Apenheul, een hele dag pret

Tijdens je bezoek aan de Apenheul kun je educatieve presentaties bijwonen en meer te weten komen over de verschillende apensoorten, hun leefomgevingen en bedreigingen waarmee ze worden geconfronteerd. Het park is ook betrokken bij verschillende conservatieprogramma's om bedreigde apenpopulaties in het wild te beschermen.
Naast de apen zijn er ook andere dieren te bewonderen, zoals vogels, knaagdieren en kleine zoogdieren. Er zijn verschillende speeltuinen en restaurants waar je kunt ontspannen en genieten van een hapje en drankje. De Apenheul is een geweldige plek om een dagje door te brengen, waar je kunt genieten van de natuurlijke omgeving, prachtige dieren en leerzame ervaringen. Het is een must-visit bestemming voor dierenliefhebbers en avonturiers van alle leeftijden!

Apenheul

Welke apen zie je bij de Apenheul?

Bij de Apenheul kun je een verscheidenheid aan apensoorten bewonderen. Hier zijn enkele van de apen die je kunt tegenkomen tijdens je bezoek:

1. Bavianen: De Apenheul herbergt verschillende soorten bavianen, waaronder de bekende gelada's en mantelbavianen. Ze hebben imposante manen en leven in grote sociale groepen.

2. Gibbons: Deze slanke en behendige apen staan bekend om hun lange armen en het vermogen om van tak naar tak te slingeren. Ze hebben een kenmerkende roep die door het park te horen is.

3. Gorilla's: De Apenheul heeft een speciaal verblijf voor gorilla's. Deze indrukwekkende mensapen behoren tot de grootste primaten en staan bekend om hun kracht en intelligentie.

4. Orang-oetans: Deze prachtige en rustige apen zijn nauw verwant aan mensen. Ze hebben opvallend roodbruin haar en brengen veel van hun tijd door in de bomen.

5. Maki's: In de Apenheul vind je ook verschillende soorten maki's, zoals de ringstaartmaki's en de vari's. Ze hebben grote ogen en zijn bekend om hun acrobatische vaardigheden.

Dit is slechts een kleine greep uit de vele apensoorten die je kunt tegenkomen in de Apenheul. Het park huisvest nog veel meer soorten, elk met hun eigen unieke kenmerken en gedragingen. Een bezoek aan de Apenheul biedt een geweldige kans om deze fascinerende dieren van dichtbij te ervaren en meer te leren over hun leefwijze en behoud.

Spelen bij de Apenheul

Naast het bewonderen van de prachtige apen, biedt de Apenheul ook leuke speeltuinen waar kinderen kunnen genieten van speelplezier en avontuur. De speeltuinen bij de Apenheul bieden een geweldige gelegenheid voor kinderen om hun energie kwijt te kunnen terwijl ze plezier maken en tegelijkertijd iets leren over de wereld van apen. Het is belangrijk op te merken dat toezicht van volwassenen vereist is om ervoor te zorgen dat kinderen veilig spelen en de regels respecteren.

Of je nu geniet van het kijken naar apen of je uitleeft in de speeltuinen, een bezoek aan de Apenheul is een geweldige ervaring voor het hele gezin. Het combineert educatie, avontuur en plezier, en biedt een onvergetelijke dag vol met apen en speelplezier.

Apenheul een dagje tussen de apen'

Apenheul plattegrond

De plattegrond van de Apenheul is een handig hulpmiddel om je weg te vinden in het park en ervoor te zorgen dat je niets mist. Hier is wat informatie over de plattegrond van de Apenheul:

Op de plattegrond kun je de verschillende verblijven van de apen vinden. Deze verblijven zijn ruime en natuurlijke leefomgevingen waar de apen vrij kunnen bewegen. Je kunt de specifieke locaties van de verblijven zien, zodat je precies weet waar je je favoriete apen kunt vinden.De plattegrond toont ook de locaties van de speeltuinen in de Apenheul. Je kunt zien waar deze speelgebieden zich bevinden en hoe je ze kunt bereiken.

Als je honger of dorst hebt, kun je op de plattegrond de locaties van de verschillende eet- en drinkgelegenheden vinden. Of het nu gaat om een restaurant, een café of een kiosk, de plattegrond geeft aan waar je terecht kunt voor een hapje of drankje. De plattegrond geeft uiteraard ook informatie over andere voorzieningen in de Apenheul, zoals toiletten, picknickplaatsen en souvenirwinkels. Hierdoor kun je gemakkelijk de faciliteiten vinden die je nodig hebt tijdens je bezoek.

De plattegrond van de Apenheul wordt meestal verstrekt bij de ingang van het park. Het is een handig referentiepunt om je bezoek te plannen en te zorgen dat je niets mist. Vergeet niet om ook de bewegwijzering in het park zelf te volgen om je weg te vinden. Je kunt hem hier ook online bekijken. Bekijk de Apenheul shows

Bij de Apenheul kun je genieten van boeiende en educatieve shows die je een dieper inzicht geven in het gedrag en de kenmerken van verschillende apensoorten. Hoewel de specifieke shows kunnen variëren, biedt de Apenheul vaak verschillende presentaties en voederdemonstraties. 

Tijdens apenpresentaties vertellen ervaren verzorgers fascinerende feiten over apen en hun gedrag. Je leert meer over hun leefomgevingen, voeding, communicatie en andere interessante aspecten van het leven van apen. Deze presentaties zijn educatief en interactief, waarbij je de kans krijgt om vragen te stellen en meer te weten te komen over deze fascinerende dieren.

Bij voederdemonstraties krijg je de kans om te zien hoe apen worden gevoerd. Dit biedt een geweldige gelegenheid om hun voedingsgewoonten en -behoeften te begrijpen. Terwijl je kijkt naar de voederdemonstratie, geven de verzorgers uitleg over het dieet van de apen en waarom bepaalde voedingsmiddelen belangrijk voor hen zijn.

Het is belangrijk op te merken dat de shows en voederdemonstraties kunnen variëren afhankelijk van het seizoen, het weer en de dagelijkse planning. Het is raadzaam om bij aankomst bij de Apenheul de meest actuele informatie over de showtijden en locaties te verkrijgen. De shows bij de Apenheul bieden een geweldige gelegenheid om meer te leren over apen en hun natuurlijke gedrag. Ze zijn zowel leuk als educatief, en dragen bij aan een beter begrip en bewustzijn van deze prachtige dieren. Geniet van de shows en laat je inspireren door de wereld van apen tijdens je bezoek aan de Apenheul

De restaurants bij de Apenheul

Bij de Apenheul zijn er verschillende eetgelegenheden waar je kunt genieten van een maaltijd, een snack of iets te drinken. Hier zijn enkele van de restaurants en eetgelegenheden die je kunt vinden bij de Apenheul:

De Wildebras: dit is het hoofdrestaurant van de Apenheul. Hier kun je terecht voor een uitgebreide selectie van gerechten, variërend van warme maaltijden tot snacks en salades. Het restaurant biedt zitplaatsen zowel binnen als buiten, zodat je kunt genieten van je maaltijd in een ontspannen omgeving. Dit zit naast het huis van NAAAP.

De Apegaap: heb je zin in een verse kop koffie? Dan zit je hier goed! Ze serveren niet alleen koffie, maar ook heerlijke lekkernijen zoals appeltaart, Tiara Cookie en verschillende muffins. Als je je bezoek aan ons park wilt afsluiten, kun je hier ook genieten van een glas wijn of bier. Ontspan op ons nieuwe terras terwijl je uitkijkt op de speeltuin of het eiland van de witschouderkapucijnapen.

De waaghals: Verwen jezelf in de middag met een smakelijke Gorilla burger, een verrassend broodje aap of een verfrissend ijsje bij het charmante restaurant De Waaghals. Naast het restaurant ontdek je een speeltuin met een indrukwekkend hoge glijbaan, waar kinderen volop kunnen genieten.

Daarnaast zijn er nog andere kleinere eet- en drinkgelegenheden verspreid over het park, zoals kiosken waar je snacks, ijsjes en verfrissende drankjes kunt krijgen.


Apenheul en lekker eten

Apenheul en natuurbehoud

De Apenheul is niet alleen een erg populaire dierentuin, maar ook een toegewijde speler op het gebied van natuurbehoud. Hier zijn enkele feiten en initiatieven met betrekking tot het natuurbehoud van de Apenheul:

1. Bescherming van bedreigde apensoorten: De Apenheul heeft zich actief ingezet voor het behoud van bedreigde apensoorten over de hele wereld. Ze zijn betrokken bij verschillende internationale fokprogramma's voor zeldzame apensoorten, zoals de bonobo, de gouden leeuwaap en de Sumatraanse orang-oetan. Door middel van fokprogramma's dragen ze bij aan het behoud van genetische diversiteit en werken ze aan het vergroten van de populaties van deze bedreigde soorten.

2. Ondersteuning van natuurbehoudsprojecten: De Apenheul steunt diverse natuurbehoudsprojecten in de habitatgebieden van apen. Dit omvat projecten gericht op het beschermen van leefgebieden, het verminderen van bedreigingen zoals ontbossing en illegale handel, en het bevorderen van samenwerking met lokale gemeenschappen. Ze werken samen met internationale organisaties en lokale partners om effectieve en duurzame oplossingen te vinden voor het behoud van apen en hun ecosystemen.

3. Educatie en bewustwording: De Apenheul heeft een belangrijke rol in het vergroten van het bewustzijn en begrip van het publiek over apen en hun natuurlijke leefomgeving. Ze bieden educatieve programma's, rondleidingen en interactieve tentoonstellingen om bezoekers te informeren over het belang van natuurbehoud en wat ze kunnen doen om een verschil te maken. Door middel van deze educatieve inspanningen streven ze ernaar mensen te inspireren om actie te ondernemen ter ondersteuning van het behoud van apen en biodiversiteit.

4. Duurzaam beheer van het park: De Apenheul streeft naar duurzaam beheer van het park zelf. Ze hebben inspanningen geleverd om de ecologische voetafdruk te verminderen, energie- en waterbesparende maatregelen te implementeren, en te streven naar afvalvermindering en recycling.

Het natuurbehoud van de Apenheul omvat een combinatie van in situ (in het wild) en ex situ (in gevangenschap) inspanningen om de bescherming van bedreigde apensoorten te bevorderen en bewustwording te creëren bij het publiek. Door hun toewijding aan natuurbehoud speelt de Apenheul een belangrijke rol bij het behoud van apen en hun leefgebieden.

Apenheul adres

J.C. Wilslaan 21  
7313 HK Apeldoorn
Telefoon: +31 (0)55 357 57 57
E-mail: info@apenheul.nl

Meer over de auteur Nicole