Dierentuin bezoeken in de winter

Wil je graag dit jaar nog naar de dierentuin? Wacht dan niet te lang want sommige dierentuinen sluiten de deuren in de wintermaanden. Sommige dierentuinen zullen rond de kerstdagen nog even opengaan, maar lang niet allemaal. Wil je dus dit jaar nog naar de dierentuin gaan? Bekijk dan hieronder even welke dierentuinen de deuren zullen sluiten in de winterperiode. De dierentuinen die in de wintermaanden open zullen blijven hebben vaak erg leuke evenementen die een bezoekje nog leuker zullen maken! Trek je warmste kleren aan en geniet van al het leuks wat er te beleven valt in de winter bij de dierentuinen.

 

 

 

Gesloten dierentuinen in de winter

Hieronder zullen we de dierentuinen neerzetten die gesloten zijn in de wintermaanden. Als je deze zou willen bezoeken zul je dus snel moeten zijn. Sommige van de dierentuinen zullen met de feestdagen wel weer even open zijn, zoals het Dolfinarium. 

Dierentuinen met gepaste openingstijden

Ook zijn er in Nederland een aantal dierentuin die de deuren zullen sluiten, maar wel nog een aantal dagen open zullen gaan in de wintermaanden. Bekijk snel hieronder welke dierentuinen dit zijn!
  • Best zoo kun je in de wintermaanden alleen bezoeken in de weekenden en in de schoolvakanties.

Dierentuinen die open zijn in de wintermaanden

Natuurlijk zijn er ook een heleboel dierentuinen die gewoon open zullen zijn in de wintermaanden. We vinden het zelf fijn om in de wintermaanden de dierentuin te bezoeken. Dit om verschillende redenen. Vaak zien we dat de wintermaanden erg rustig zijn en je dus lekker op je gemak kunt rondlopen door de dierentuin. Ook kun je dan de dieren lekker op je gemak bekijken. Ook is het vaak zo dat de entreeprijzen in de wintermaanden aanzienlijk naar beneden gaan! Dit maakt het erg interessant om in de winter een dierentuin te bezoeken. En dan is het ook nog eens zo dat er vaak veel leuke dingen te doen zijn in de wintermaanden. Denk aan Africa by Light dat ooit in Beekse Bergen was of ga naar Ouwehands Dierenpark met sinterklaas  en loop door een dierentuin die helemaal in het teken van sinterklaas staat!
Onderstaande dierentuinen zijn gewoon geopend in de wintermaanden. Wel zijn de openingstijden vaak wat anders dan in de zomermaanden. Kijk hier dus even goed naar voordat jullie vertrekken.