Dagje weg met gezin

Dagje weg met gezin

Dagje weg met het gezin, dat klinkt als een heerlijk plan! De kinderen vinden het heerlijk om alle aandacht te krijgen. Even alle tijd voor elkaar, lekker genieten en opladen. Als gezin is het belangrijk dit af en toe te doen. En waar kan dat beter dan in bijvoorbeeld de dierentuin! We geven je graag wat tips voor dingen die jullie kunnen doen tijdens jullie dagje weg als gezin. 

 

Waar gaan jullie heen tijdens jullie dagje weg met gezin?

Wat jullie bestemming zal zijn, hangt van verschillende factoren af. Hoe oud zijn de kinderen? Met hoeveel kinderen zijn jullie? Wat willen jullie als gezin maximaal uitgeven aan een dagje weg? Kinderen vinden een dierentuin of pretpark vaak erg leuk om te doen met het hele gezin, maar je kunt er ook voor kiezen om een dagje lekker naar het strand of bos te gaan. Wij gaan je hieronder per leeftijd een aantal leuke tips geven die je zou kunnen gaan doen met het gezin. 


Dagje weg voor alle leeftijden

We beginnen met de dagjes weg die leuk zijn voor kinderen van alle leeftijden. Zo zie je snel en overzichtelijk waar je heen kunt gaan als de kinderen uit jullie gezin van verschillende leeftijd en zijn. Als je op de gekleurde linkjes hieronder klikt, kun je kijken of er momenteel een leuke korting actief is!

- Burgers’ Zoo in Arnhem 
- Wildlands in Emmen (dé dierentuin met achtbaan) 
- Toverland (pretpark met attracties voor de allerkleinsten, maar ook zijn er toffe achtbanen)
- SEA LIFE Scheveningen (perfect te combineren met het strand, het ligt namelijk aan de boulevard)
- Walibi Holland (veel achtbanen, maar ook een stuk speciaal voor de kleintjes)


Dagje weg met kinderen van 2 t/m 7 jaar

Bestaat jullie gezin uit nog wat kleinere kindjes? Neem dan eens een kijkje bij onderstaande dagjes weg. 

- Beekse Bergen, gaan jullie voor de Safari of gaan jullie spelen bij Beekse Bergen Speelland? Neem ook zeker een kijkje bij de vakantieparken! Je slaapt tussen de wilde dieren, super gaaf!
- Apenheul in Apeldoorn. De kindjes kunnen hier tussen de aapjes door kijken erg goed spelen.  
- Efteling in Kaatsheuvel. Boek een overnachting, dit vonden onze kinderen super tof!
- Tivoli (geschikt vanaf 2 jaar)
- Linnaeushof, heerlijk buiten spelen! Is vooral geschikt bij lekker weer. 
- Julianatoren, heel veel te doen voor de kindjes, als ze wat ouder zijn kunnen ze zelf lopen en spelen. Het is vrij overzichtelijk. 
- Avonturenboerderij Molenwaard. Zijn jullie kinderen gek van het buitenleven? Dan moet je hier echt eens geweest zijn!


Dagje weg met kinderen van 7t/m 12 jaar

Als we kijken naar een tof dagje weg voor oudere kinderen, dan zouden wij gaan voor pretparken en de net wat grotere dierentuinen.

- Wildlands, vooral vanwege de achtbaan wat een mooie toevoeging is
- Walibi, de hele dag hard gaan in de tofste achtbanen 
- Blijdorp in Rotterdam
- Duinrell, ook erg leuk om een overnachting erbij te boeken. Uren zwemmen in het Tikibad, en plezier beleven in de achtbanen. 
- Ouwehands Dierenpark in Rhenen. De mooiste dierentuin van midden Nederland!


Gratis dagje weg met gezin

Zijn jullie zoek naar gratis dagjes weg met het gezin? Dan zou je een bezoekje kunnen brengen aan Stichting AAP of Animal Farm in Beverwijk. Ook kun je naar het strand gaan en zelf lekker wat eten en drinken meenemen. Wat wij ook altijd leuk vinden om te doen, is vliegtuigen spotten of een heerlijke stadswandeling maken. Hou ook eens de lokale kranten in de gaten, er zijn regelmatig gratis opendagen bij een molen, bakkerij of de brandweer. Super leuk, en helemaal gratis!


Dagje weg met gezin mét korting

Wat wij je in ieder geval als tip willen geven, is om altijd even op zoek te gaan naar een korting. Veel dagjes weg hebben standaard een leuke korting als je de tickets online besteld. En dan hebben we ook nog de extra kortingen die gegeven worden bij aanbieders zoals VakantieVeilingen, SocialDeal enActievandedag bijvoorbeeld. Wees geen dief van je eigen portemonnee en kijk hier even goed naar. 

 

Dagje weg met gezin

Reactie schrijven

Commentaren: 0