Dierentuin Emmen

Dierentuin Emmen

Dierentuin Emmen, dat kan er natuurlijk maar eentje zijn: Wildlands! Deze toffe dierentuin is een aantal jaar terug verhuisd (5 jaar) naar een nieuwe plek in Emmen, en is het echt waard om een bezoek aan te brengen. Er is zelfs een toffe achtbaan waar je gebruik van mag maken tijdens je bezoek aan deze dierentuin! Vanaf Utrecht ben je in ongeveer 2 uur bij Emmen. 

 

Dierentuin Emmen korting

Ben jij van plan om een bezoekje te brengen aan Wildlands als je in de buurt van Emmen bent? Dan doe je er slim aan om eerst even alle actuele kortingen te checken die wij hebben gevonden voor jullie. Zo kun je aardig wat korting besparen op jullie tickets, kijk dus zeker even! Je ziet haar alle Wildlands kortingen staan.

 

Dierentuin Emmen boot

Dierentuin Emmen, stukje geschiedenis

Als we terug in de tijd gaan, dan zien we dat dit dierenpark in Emmen 5 jaar terug is verhuisd naar een nieuwe locatie. De gemeenteraad van Emmen besloot om het centrumgebied te ontwikkelen, en dit is de reden dat de dierentuin moest verhuizen. Dit hebben ze goed aangepakt, want de dierentuin is nu niet alleen een dierentuin, maar een waar attractiepark als je het ons vraagt! De poorten van het dierenpark gingen in 1935 voor het eerst open, dit was onder leiding van de toenmalige eigenaar Willem Oosting (1906-1983). 
Het park begon klein, maar al snel werden er stukken omringend land gekocht. Hierdoor groeide het park redelijk snel. Toen kwam de 2e Wereldoorlog. Dit was een zware tijd, maar ze hebben het gehaald! Het dierenpark in Emmen bleef overeind staan. Hierna hebben er verschillende verbouwingen plaatsgevonden onder leiding van een andere directie. Toen kwam er een verhuizing naar de andere kant van het centrum waar meer ruimte was, deze was met een loopbrug verbonden aan het oude dierenpark. Uiteindelijk is besloten alles naar het nieuwe gedeelte te verplaatsen. Dit was een hoop werk, maar het is geluk. Je kunt tegenwoordig een bezoek brengen aan het prachtige Wildlands in Emmen!

 

De dieren in Dierenpark Emmen

Als we gaan kijken naar welke dieren er wonen in het Dierenpark in Emmen, dan zien we dat dit er aardig wat zijn! Als je alle dieren zou willen zien, heb je eigenlijk niet genoeg aan één dag. Er zijn op het moment van schrijven, meer dan 200 diersoorten bij het dierenpark in Emmen. Van prachtige vlinders tot schildpadden en van de Siberische rode eekhoorn tot een kameel. Het zijn er teveel om hier allemaal op te noemen, we verwijzen je dan ook graag door naar de website van Wildlands in Emmen, hier zie je de meeste dieren staan. Hieronder een aantal foto’s van de dieren die leven bij Wildlands.

 

De innerlijke mens bij de dierentuin in Emmen

Hebben jullie trek gekregen tijdens jullie bezoek aan de dierentuin in Emmen? Dit is geen probleem, en zijn namelijk door het hele park verspreid heen verschillende restaurants. Zo kun je bij het Kompasplein wat eten bij restaurant Travellers’ Taste. In het gedeelte de Jungola vind je Mahada Food & Drinks, het Rimbula Restaurant en de kiosk Swirl's Ice Cream. In de Serenga vind je de Prairiecafé, Momma’s restaurant, Kilima Food&Drinks en Animazia Plaza. Dit zijn slechts enkele restaurants, er zijn er nog veel meer! Bekijk hieronder de plattegrond. 

 

Dierentuin Emmen plattegrond

Dierentuin Emmen adres

Raadhuisplein 99
7811 AP Emmen

Dierentuin Emmen openingstijden

Het dierenpark is het hele jaar van 10:00 tot 17:00 open.

Kijk wel even naar onderstaande afwijkende tijden:

  • 1 januari gesloten
  • 1 juli t/m 31 augustus 10:00 tot 18:00
  • Weekenden mei & juni 10:00 tot 18:00