Leukste dierentuin Nederland

Wij krijgen regelmatig de vraag wat nou de leukste dierentuin van Nederland is. Er zijn in Nederland aardig wat leuke dierentuinen, we zullen ze hieronder met je delen. We hebben een top 5 gemaakt met de leukste dierentuin van Nederland volgens ons. Laat ons onderaan deze pagina weten wat volgens jou de leukste dierentuin is!

 

Stap in een wereld vol verwondering, waar nieuwsgierigheid wordt gevoed en avontuur wacht om ontdekt te worden. Nederland is de thuisbasis van enkele van de meest verrassende en meeslepende dierentuinen die je ooit zult tegenkomen. Van interactieve leefgebieden die je onderdompelen in exotische ecosystemen tot educatieve programma's die je dichter bij het dierenrijk brengen, deze dierentuinen zijn veel meer dan alleen een plek om dieren te bekijken - het zijn poorten naar magische werelden.

 

In deze blog nemen we je mee op een reis door de leukste dierentuinen die Nederland te bieden heeft. Van de spectaculaire Apenheul tot het avontuurlijke Beekse Bergen, en van het innovatieve Burgers' Zoo tot de intieme sfeer van DierenPark Amersfoort, ontdek je de unieke kenmerken en betoverende ervaringen die elk van deze dierentuinen te bieden heeft. Bereid je voor op een reis vol ontdekkingen, verwondering en een diepere verbinding met de natuurlijke wereld terwijl we de poorten openen naar de leukste dierentuinen in Nederland.

 

Leukste dierentuin top 5 van Nederland

We hebben een top 5 gemaakt met de leukste dierentuin van Nederland volgens ons. Als je op de gekleurde link klikt, kun je direct kijken of er een leuke korting te krijgen is op dit moment. 

  1. Ouwehands Dierenpark
  2. Beekse Bergen
  3. DierenPark Amersfoort 
  4. Apenheul 
  5. Burgers’ Zoo

1. Ouwehands Dierenpark Rhenen

Met stip op 1 van de leukste dierentuin Nederland, staat bij ons Ouwehands Dierenpark. Deze dierentuin vind je in Rhenen, in het midden van Nederland. Je kent deze dierentuin wellicht wel van de reuzenpanda’s die er wonen! Die kun je nergens anders in Nederland vinden Je leest er hier meer over. Naast de panda’s wonen er natuurlijk nog meer dieren die de moeite waard zijn. Onze kinderen vinden het hier ook super leuk, dit omdat er ook genoeg plekken zijn om te spelen. 

 

Ouwehands Dierenpark staat bekend om zijn aandacht voor grootschalige habitatontwerpen die zowel de dieren als de bezoekers een buitengewone ervaring bieden. Een van de meest iconische en geliefde bewoners van het park zijn natuurlijk de reuzenpanda's. Het park heeft het Pandasia-complex ontwikkeld, een adembenemend onderkomen dat speciaal is gebouwd om deze prachtige wezens te huisvesten. Dit heeft geleid tot een renaissance van betrokkenheid bij en bewustwording van het behoud van bedreigde diersoorten.


Bekijk alle actuele kortingen van Ouwehands Dierenpark. 

 


2. Beekse Bergen in Hilvarenbeek

Safaripark Beekse Bergen is ook een geweldig leuke dierentuin in Nederland. Dit park staat bekend om de leuke safari’s die je er kunt doen. Je kunt gaan voor de autosafari (giraffen die aan je auto likken) voor de wandelsafari of voor de bus of -bootsafari. Je kunt ze ook combineren. Ook zijn er bij Beekse Bergen vaak leuke evenementen waar je een bezoek aan kunt brengen. Beslist een plekje verdient in onze top 5 van leukste dierentuin Nederland. 

 

Naast de safari's biedt Beekse Bergen ook de mogelijkheid om te overnachten tussen de dieren. Het Safari Resort stelt gasten in staat om te verblijven in luxe accommodaties en te genieten van een ongeëvenaard uitzicht op savannevlaktes en waterrijke gebieden, waar giraffen, zebra's en andere dieren vrij rondlopen.


Bekijk alle actuele kortingen van Beekse Bergen. 


3. DierenPark Amersfoort

In Amersfoort vinden we nog een dierentuin welke echt in ons rijtje met leukste dierentuin Nederland thuishoort. Zijn jouw kinderen gek op veel klim- en klauterwerk? Dan zit je hier goed. Deze dierentuin beschikt namelijk over een klimroute welke boven het dierenpark langsgaat. Ook kun je hier vliegen als een ooievaar, de dierentuin bezoeken vanaf het water met een waterfiets of gewoon heerlijk genieten van een leuke wandeling langs alle dieren. 

 

Een opvallend kenmerk van DierenPark Amersfoort is de speelse en avontuurlijke manier waarop het park is ontworpen. Bezoekers kunnen doorheen verschillende themagebieden dwalen en dieren bewonderen in omgevingen die zo dicht mogelijk bij hun natuurlijke habitat komen. Het Dinopark, bijvoorbeeld, neemt bezoekers mee op een reis terug in de tijd, waar ze levensgrote dinosaurusmodellen kunnen zien en meer te weten kunnen komen over de prehistorische wereld.

 

Wat DierenPark Amersfoort echt bijzonder maakt, is de 'Klim Alles-route'. Deze route moedigt bezoekers aan om actief deel te nemen aan hun dierenervaring. Ze kunnen door tunnels kruipen, over touwbruggen klauteren en zichzelf omhoog trekken in netten om de dieren vanuit unieke perspectieven te bekijken. Deze benadering zorgt niet alleen voor plezier en opwinding, maar ook voor een dieper begrip van de dieren en hun leefomgeving.

 

Bekijk alle actuele kortingen van DierenPark Amersfoort.


4. Apenheul in Apeldoorn

Bij de Apenheul zie je vooral veel apen, wat de naam al doet vermoeden. Alsnog vonden wij dat de Apenheul een plekje verdiende in onze leukste dierentuin top 5. Je kunt je hier met gemak een hele dag vermaken. Sommige apen lopen los, wat het extra leuk maakt! Er zijn veel shows welke je kunt bezoeken en de kinderen kunnen heerlijk spelen in één van de speeltuinen. 

 

Het park heeft een breed scala aan apensoorten, van gibbons en makaken tot gorilla's en orang-oetans. Elk gebied is zorgvuldig ontworpen om de natuurlijke leefomgeving van de dieren na te bootsen en tegelijkertijd bezoekers een educatieve ervaring te bieden. Bezoekers kunnen niet alleen genieten van het kijken naar de apen, maar ook meer te weten komen over hun gedrag, voeding en leefgebieden via informatieve displays en educatieve programma's.

 

Naast het bieden van een ontmoeting met apen, speelt de Apenheul een cruciale rol in primatenbehoud en het beschermen van bedreigde soorten. Het park is betrokken bij verschillende internationale conservatieprojecten en draagt bij aan bewustwording over de dringende noodzaak om primaten te beschermen.

 

Bekijk alle actuele kortingen van de Apenheul.


5. Burgers’ Zoo Arnhem

In Arnhem vind je nog een bekende dierentuin van Nederland, namelijk Burgers’ Zoo. Je vindt hier verschillende mooie stukken, zoals de Burgers’ Bush, Burgers’ Ocean of Burgers’ Safari. Allemaal eventof, en super mooi. Een bezoekje aan deze dierentuin neemt maar zo een hele dag in beslag en de kinderen zullen het er geweldig vinden, beloofd!

 

Een van de meest opvallende kenmerken van Burgers' Zoo is het idee van "Burgers' Bush", een weelderige overdekte regenwoudkas die bezoekers onderdompelt in de weelderige flora en fauna van een echt regenwoud. Van exotische vogels tot vrij rondvliegende vlinders en zelfs zwemmende vissen, dit unieke display is een prachtig voorbeeld van hoe Burgers' Zoo bezoekers in staat stelt om de natuurlijke omgevingen van dieren op een authentieke manier te ervaren.

Andere gebieden binnen het park omvatten "Burgers' Desert", dat een woestijnomgeving nabootst met reptielen en cactussen, "Burgers' Ocean", een reusachtig zeewateraquarium dat een onderzeese wereld onthult, en "Burgers' Mangrove", dat bezoekers meeneemt naar het weelderige mangrovewoud en de rijke biodiversiteit die het herbergt.

 

Bekijk alle kortingen van Burgers’ Zoo.

 

 


Leukste dierentuinen Nederland die wat kleiner zijn

Natuurliefhebbers en dierenliefhebbers die op zoek zijn naar een intieme en betoverende dierenervaring hoeven niet verder te zoeken dan de prachtige reeks van minder grote dierentuinen in Nederland. Hoewel deze dierentuinen misschien niet de omvang en het aantal dieren hebben van hun grotere tegenhangers, bieden ze nog steeds een unieke en meeslepende kijk op de natuurlijke wereld en haar bewoners. Laten we eens kijken naar volgens ons de leukste dierentuinen in Nederland:

 

**1. Dierenrijk:**

Gelegen in Nuenen, is Dierenrijk een charmante dierentuin die zich richt op inheemse Europese diersoorten. Met een focus op educatie en bewustwording biedt Dierenrijk bezoekers de kans om oog in oog te staan met dieren zoals otters, bevers, lynxen en vele anderen. De dierentuin creëert een sfeer van nabijheid en toegankelijkheid, waardoor bezoekers een dieper begrip kunnen krijgen van de diversiteit van het Europese dierenrijk.

 

**2. GaiaZOO:**

In Kerkrade bevindt zich GaiaZOO, een dierentuin die bekend staat om zijn unieke thematische indeling. De dierentuin is verdeeld in 'werelden', elk gericht op een specifieke geografische regio. Dit geeft bezoekers de kans om dieren te bewonderen die afkomstig zijn uit verschillende delen van de wereld, zoals de savanne, de jungle en de taiga. GaiaZOO's nadruk op behoud en natuurlijk gedrag van dieren maakt het een boeiende bestemming voor het hele gezin.

 

**3. Zoo Veldhoven:**

Zoo Veldhoven biedt een gezellige en huiselijke sfeer die ideaal is voor families en individuen die op zoek zijn naar een rustige dierenervaring. Met een verscheidenheid aan dieren, van alpaca's tot zebra's, kunnen bezoekers genieten van een ontspannen dagje uit terwijl ze leren over de dieren en hun gewoonten. De intieme omgeving stelt bezoekers in staat om dichter bij de dieren te komen en echt contact te maken met de natuurlijke wereld.

 

**4. Taman Indonesia:**

Taman Indonesia, gelegen in Kallenkote, onderscheidt zich door zijn focus op de rijke culturele en natuurlijke diversiteit van Indonesië. Deze exotische oase biedt bezoekers de gelegenheid om kennis te maken met zeldzame Indonesische diersoorten, zoals de Bawean herten en de Balinese kip. Naast dieren biedt Taman Indonesia ook traditionele gebouwen, tuinen en kunstwerken om de Indonesische cultuur tot leven te brengen.

 

Hoewel deze minder grote dierentuinen misschien niet de aantallen en schaal hebben van sommige van de grotere dierentuinen, compenseren ze dit ruimschoots met hun intieme sfeer, educatieve waarde en unieke thema's. Voor bezoekers die op zoek zijn naar een persoonlijkere en meer betrokken ervaring met dieren en natuur, zijn deze dierentuinen absoluut het ontdekken waard. Neem dus ook zeker eens een kijkje bij deze leuke kleine dierentuinen van Nederland!