De Apenheul: 33 soorten apen

Soorten apen bij de Apenheul

Ontmoet de bewoners van de Apenheul: een duik in de wereld van de apensoorten

 

Als je denkt aan de Apenheul, denk je waarschijnlijk aan de lachende gezichten van de brullende apen die vrij door het park slingeren. Maar wist je dat er maar liefst 33 verschillende soorten apen te vinden zijn in dit prachtige stukje natuurgebied in Apeldoorn? Laten we een kijkje nemen naar enkele van de meest intrigerende bewoners van de Apenheul.

 

Maar de Apenheul is meer dan alleen een plek om apen te bekijken. Het is een centrum voor educatie, onderzoek en natuurbescherming, waar bezoekers kunnen leren over het belang van het behoud van bedreigde diersoorten zoals deze apen. Dus de volgende keer dat je een bezoek brengt aan de Apenheul, vergeet dan niet om een moment te nemen om kennis te maken met de diverse bewoners van dit bijzondere park.

 

Welke soorten apen

We zullen een aantal apen uitgebreider bespreken, dit zijn de apen die wij het leukst vinden.

 

1. Bamboemaki: De Bamboemaki, ook wel bekend als de Alaotra-bamboemaki, is een kleine lemuur die alleen voorkomt in het Alaotra-meer in Madagascar. Met zijn bruine vacht en grote ogen is hij een charmante verschijning in de dichtbegroeide bamboebossen.

 

2. Berberaap: De Berberaap is een makakensoort die voorkomt in Noord-Afrika, voornamelijk in de bergachtige regio's van Marokko en Algerije. Ze hebben een dikke vacht en opvallende gezichtsbeharing, waardoor ze goed zijn aangepast aan koudere klimaten.

 

3. Blauwoogmaki : Met zijn helderblauwe ogen en levendige vacht is de Blauwoogmaki een van de meest opvallende lemurensoorten op Madagascar. Ze leven voornamelijk in regenwouden en droge bossen en staan bekend om hun nieuwsgierige en speelse karakter.

 

4. Bonobo: De Bonobo, ook wel bekend als de dwergchimpansee, is een van de meest intelligente en sociale apensoorten ter wereld. Ze komen voor in de regenwouden van Congo en staan bekend om hun vreedzame samenleving en complexe sociale structuren.

 

5. Doodshoofdaap: De Boliviaanse Doodshoofdaap is een kleine aap die voorkomt in de regenwouden van Zuid-Amerika. Ze staan bekend om hun opvallende gezichtstekeningen en levendige gedrag, waardoor ze geliefd zijn bij bezoekers van de Apenheul.

 

6. Franjeaap: Met zijn zwart-witte vacht en lange pluizige staart is de West-Afrikaanse Franjeaap een opvallende verschijning in de bossen van West-Afrika. Ze voeden zich voornamelijk met bladeren en leven in grote sociale groepen.

 

7. Geelborst-kapucijnaap: De Geelborst-kapucijnaap is een kapucijnaapsoort die voorkomt in de bossen van Brazilië. Ze hebben een opvallende gele borst en staan bekend om hun behendigheid en intelligentie.

 

8. Gorilla: De Laaglandgorilla is een van de grootste primaten ter wereld en komt voor in de regenwouden van Centraal-Afrika. Ze zijn bekend om hun indrukwekkende gestalte en rustige, vreedzame karakter.

 

9. Grijspoot-doeroecoeli: De Grijspoot-doeroecoeli, ook wel bekend als de nachtaap, is een kleine aap die voorkomt in de regenwouden van Zuid-Amerika. Ze zijn voornamelijk nachtactief en hebben grote ogen om in het donker te kunnen zien.

 

10.Hanuman langoer: De Hanuman langoer is een langstaartige aap die voorkomt in Zuid-Azië. Ze zijn vernoemd naar de hindoeïstische god Hanuman en staan bekend om hun opvallende gezichtsbeharing en lange, slanke lichaam.

 

Dit is slechts een greep uit de diverse apensoorten die te vinden zijn in de Apenheul. Elk van deze prachtige dieren draagt bij aan de unieke charme en biodiversiteit van het park! Hieronder zie je een lijst met welke apen je nog meer kunt ontdekken bij de Apenheul.

 

 • Rode titi
 • Rode vari
 • Roodbuikmaki
 • Roodkruinmangabey
 • Roodrugbaardsaki
 • Slingeraap (Colombiaanse)
 • Talapoin (Noordelijke)
 • Witgezichtsaki
 • Witschouder-kapucijnaap
 • Witwanggibbon (Noordelijke)
 • Wolaap
 • Zwartwitte vari
 • Javaanse langoer
 • Keizertamarin
 • Kroonmaki
 • Kroonsifaka
 • Leeuwenstaart-makaak
 • L'Hoest meerkat
 • Orang-oetan (Borneo)
 • Ringstaartmaki
 • Rode brulaap
 • Zilver-oeistiti
 • Zwarte brulaap

Interactieve ervaringen bij de Apenheul

De interactieve ervaringen die de Apenheul biedt, zijn een geweldige manier voor bezoekers om een dieper inzicht te krijgen in het leven van apen en om meer te leren over hun natuurlijke leefgebieden. Hier zijn enkele voorbeelden van deze ervaringen:

 

1. Voedermomenten: Tijdens voedermomenten kunnen bezoekers zien hoe de verzorgers de apen voeren en kunnen ze meer te weten komen over het dieet en eetgewoonten van verschillende apensoorten. Dit is een unieke kans om de apen van dichtbij te zien en om vragen te stellen aan de deskundige medewerkers van de Apenheul.

 

2. Presentaties: De Apenheul organiseert regelmatig presentaties waarbij bezoekers meer te weten kunnen komen over specifieke apensoorten, hun gedrag, leefomgeving en bedreigingen waarmee ze worden geconfronteerd. Deze presentaties worden vaak gegeven door ervaren verzorgers en onderzoekers die hun kennis en passie voor apen delen met het publiek.

 

3. Interactieve tentoonstellingen: Naast voedermomenten en presentaties heeft de Apenheul ook verschillende interactieve tentoonstellingen waar bezoekers hands-on ervaringen kunnen opdoen. Dit kan variëren van het observeren van apen in een nagebouwde leefomgeving tot het deelnemen aan educatieve spelletjes en activiteiten die zijn ontworpen om meer inzicht te geven in het leven van apen.

 

4. Ontmoetingen met verzorgers: Bezoekers hebben vaak de mogelijkheid om in contact te komen met de verzorgers van de Apenheul en vragen te stellen over de apen en hun verzorging. Dit biedt een unieke kans om meer te leren over het werk dat wordt gedaan om de apen gezond en gelukkig te houden, en om de passie van de medewerkers voor dierenwelzijn te ervaren.

 

Kortom, de interactieve ervaringen bij de Apenheul zijn niet alleen vermakelijk, maar ook educatief en inspirerend. Ze bieden bezoekers de kans om een dieper begrip te krijgen van de wereld van apen en om zich meer verbonden te voelen met deze prachtige dieren en hun natuurlijke leefomgeving.

 


Apenheul korting

Apenheul korting

Ben je klaar voor een dag vol plezier en avontuur tussen de apen in de Apenheul, maar wil je ook slim besparen? Goed nieuws! Er zijn verschillende manieren om te profiteren van exclusieve kortingen en aanbiedingen, beschikbaar via populaire platforms zoals ActievandeDag, VakantieVeilingen, Social Deal en meer.

 

Op platforms zoals ActievandeDag kun je regelmatig speciale deals vinden voor toegangskaarten voor de Apenheul. Of je nu op zoek bent naar individuele tickets met korting of compleet verzorgde arrangementen inclusief extra's zoals lunch of souvenirbonnen, er is voor elk wat wils. VakantieVeilingen biedt een leuke optie met veilingen voor toegangskaarten. Doe mee aan de veiling en bepaal zelf de prijs die je wilt betalen voor je dagje uit naar de Apenheul. Het is een leuke manier om een geweldige deal te scoren en tegelijkertijd flexibel te blijven met je budget. Social Deal is ook een geweldige bron voor exclusieve aanbiedingen voor de Apenheul. Met kortingen op toegangskaarten, arrangementen inclusief extra's zoals een hapje en een drankje, of zelfs overnachtingsmogelijkheden in de buurt van het park, kun je er zeker van zijn dat je een voordelige deal vindt die bij jouw wensen past.

 

Naast deze bekende platforms zijn er nog tal van andere websites en apps waar je kortingen kunt vinden voor de Apenheul. Denk aan Ticketveiling en lokale dealwebsites die regelmatig deals aanbieden voor attracties en activiteiten.

Met deze geweldige kortingen en aanbiedingen hoef je nooit de volle prijs te betalen voor je bezoek aan de Apenheul. Dus waar wacht je nog op? Pak je kans en maak je klaar voor een onvergetelijke dag vol plezier tussen de apen!


Meer over de auteur Nicole

 

Neem ook zeker even een kijkje bij onderstaande blogartikelen: