Ontdek de wereld van Wildlands


Wildlands Adventure Zoo Emmen is meer dan een gewone dierentuin. Het is een heel avonturenpark (inclusief achtbaan) waar je een reis rond de wereld kunt maken, zonder Nederland te verlaten. Elk themagebied van Wildlands is geïnspireerd door een ander werelddeel, en biedt unieke ervaringen die je dichter bij de natuur brengen. Dit maakt het dat Wildlands een super leuke dierentuin is en dan ook elk jaar weer veel bezoekers trekt. Wist je dat er ruim 250 diersoorten leven bij Wildlands? En dat er een tof XL speelparadijs is? Laten we eerst snel een kijkje nemen in de drie hoofddelen van het park: Jungola, Serenga en Nortica.

 

Jungola bij Wildlands

In Jungola stap je een tropisch regenwoud binnen, vol met exotische planten en dieren. Dit themagebied vertegenwoordigt de jungles van Zuidoost-Azië en is een ware oase van groen en leven.

Hoogtepunten van Jungola:
 • Vlindertempel: Bewonder duizenden kleurrijke vlinders die vrij rondvliegen in deze prachtige tempelruïne.
 • Rimbula River: Maak een boottocht door de jungle en spot onderweg verschillende dieren, zoals olifanten en apen.
 • Birdy Bush: Loop door de volière en geniet van de exotische vogels die om je heen vliegen.
Jungola biedt een perfecte mix van avontuur en ontspanning, terwijl je de geheimen van de jungle ontdekt. Tip van ons: er zit hier een gezellig restaurant waar je plaats kunt nemen voor een lekkere lunch!

Serenga bij Wildlands

Serenga neemt je mee naar de warme, uitgestrekte vlaktes van Afrika. Dit themagebied brengt je dicht bij de wilde dieren van de savanne en laat je kennismaken met de rijke cultuur van het continent.

Hoogtepunten van Serenga:
 • Leeuwenberg: Bewonder de majestueuze leeuwen die op de rotsen rusten, net als in de beroemde scènes uit ‘The Lion King’.
 • Safari Tour: Stap in een safaritruck en rijd door het savannelandschap, waar je giraffen, zebra’s, neushoorns en meer kunt zien.
 • Dogondorp: Bezoek dit nagebouwde Afrikaanse dorp en leer meer over het leven van de lokale bevolking. Kinderen kunnen zich hier uitleven op het avonturenspeelterrein.
 • Achtbaan Tweestryd: Waaghalzen, snelheidsduivels en avonturiers, let op! Bereid je voor op een spectaculaire rit door de oude mijn Tweestryd in Serenga. Klim in één van de mijnkarren van deze achtbaan en beleef het samen met vrienden, familie of je broertje. Laat je naar adembenemende hoogtes voeren voor een onvergetelijke ervaring.
Serenga is perfect voor iedereen die wil ervaren hoe het is om op safari te gaan, zonder het vliegtuig te hoeven pakken.

Nortica bij Wildlands

Nortica brengt je naar de ijzige wereld van de poolgebieden. Dit themagebied is geïnspireerd door de Arctische en Antarctische regio’s en biedt een fascinerende blik op het leven in extreme kou.

Hoogtepunten van Nortica:
 • Poolstation: Bezoek het onderzoeksstation en leer over de wetenschappelijke expedities naar de polen.
 • IJsberenverblijf: Kijk hoe de imposante ijsberen spelen en zwemmen in hun ruime verblijf.
 • Pinguïnparadijs: Ontmoet de schattige pinguïns en ontdek hoe ze zich aanpassen aan hun koude omgeving.
 • Artic 1: Stap aan boord van de Arctic 1 voor een unieke expeditie! Dit bijzondere voertuig biedt je de ervaring van vliegen, duiken en glijden over de indrukwekkende Poolgebieden. Maak je gordel vast en bereid je voor op een onvergetelijk avontuur. Let op: houd ongewenste gasten buiten! De minimale lengte voor deelname is 90 cm. De Arctic 1 is rolstoelvriendelijk en kinderen onder de 120 cm moeten door een volwassene worden begeleid.
Nortica biedt een unieke kans om de dieren en landschappen van de poolgebieden van dichtbij te zien.Praktische tips voor je bezoek aan Wildlands

Beste Tijd om te Bezoeken
Elk seizoen heeft zijn charme in Wildlands, maar de lente en zomer zijn ideaal vanwege het aangename weer en de actieve dieren.

Eten en Drinken
Er zijn diverse restaurants en eetkraampjes in elk themagebied, met voor ieder wat wils. Van jungle snacks tot savanne maaltijden, je zult zeker iets lekkers vinden.

Interactieve Ervaringen
Mis de voedermomenten en dierenshows niet! Check het dagprogramma bij binnenkomst voor de actuele tijden en locaties.


Wildlands Adventure Zoo Emmen biedt een onvergetelijke reis door verschillende werelddelen, vol avontuur en ontdekkingen. Of je nu droomt van een jungle-expeditie, een safari op de savanne, of een avontuur in de kou van de poolgebieden, Wildlands heeft het allemaal. Kom en ontdek de wereld in één dag!

XL Speeltuin Animazia

Animazia is een geweldige gigantische binnenspeeltuin die zich onderscheidt van de rest bij Wildlands. Dit overdekte XL-speelparadijs is speciaal ontworpen voor jonge avonturiers, mettouwbruggen, boomhutten en glijbanen vooreindeloos speelplezier. Verken de zandbak en neem als avonturier de bootjes mee naar de overkant.Reactie schrijven

Commentaren: 0