Naar de dierentuin kerstvakantie 2021

Dierentuin kerstvakantie 2021

LET OP: aangezien de Corona maatregelen zijn verscherpt, is dit artikel niet meer actueel!De kerstvakantie 2021 komt er alweer bijna aan, en aangezien we helaas nog steeds met corona te maken hebben, moeten we wel even nadenken over een aantal dingen. Maar daar zijn wij voor, we delen graag een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Ook vertellen we je of er een leuke korting is te krijgen op jouw dierentuin tickets, en wat er allemaal in de dierentuinen te doen is!

 

Extra leuk tijdens de kerstvakantie

Een aantal dierenparken in Nederland zullen deze kerstvakantie leuke extra activiteiten hebben. Ben jij benieuwd welke dit zijn? Kijk dan in het rijtje hieronder:

  • Dierenpark Amersfoort organiseert de Warme Winteravonden. Het park is dan tot 20:00 geopend, en er zijn veel leuke winterse activiteiten te doen. Kom genieten van de foodtrucks en gezellige muziek! Je kunt nu een korting van 30% pakken op je tickets voor overdag, die dan geldig zijn tot 31/12/'21.  Pak hier je korting.
  • WILDnights bij Willands Emmen: tijdens de WILDnights kun jij tot tussen 17:00 en 21:00 wandelen door de verlichte jungle, meezingen met de muziek spelende goudzoekers en een ritje maken in de achtbaan in het donker! Je kunt op dit moment een korting pakken van 38% op je tickets voor Wildlands. Deze kun je dan ook al overdag gebruiken en zijn geldig t/m 1 maart 2022. Pak hier je korting.
  • Ouwehands Dierenpark gaat in de kerstvakantie tussen 17:30 en 21:00 omgetoverd worden tot een magisch lichtgevend park! Door de hele dierentuin heen staan er lichtgevende objecten en is er een 130 meter lange Rainbow Skybridge! Zeker de moeite waard om een bezoekje aan te brengen! Koop je tickets met 31% korting via de roze link.

 

Corona en de dierentuin

Zoals het er nu naar uitziet, kunnen we in de kerstvakantie gewoon een bezoekje brengen aan de dierentuin. We adviseren altijd om de website van de overheid in de gaten te houden, dingen kunnen namelijk altijd weer wijzigen. Als we besluiten om naar de dierentuin te gaan, dan moet je even rekening houden met de volgende punten:

  • Vooraf reserveren is verplicht. 
  • Bezoek aan horeca kan, maar wel een QR code nodig voor binnen en terras.
  • Mondkapjes plicht vanaf 13 jaar bij binnen locatie.
  • Sanitaire voorzieningen zijn open.
  • Sommige dierentuinen hebben een aantal binnen verblijven gesloten. 
  • Looproute kan aangepast zijn naar 1 richting.
Zoals je ziet zijn er wat dingen anders dan normaal, maar dit mag de pret zeker niet drukken. Sommige parken zijn gesloten tot aan net voorjaar, bijvoorbeeld de Apenheul. Het Dolfinarium is nu even gesloten, maar gaat met de kerstvakantie weer even open voor twee weken. Het is dus slim om even uit te zoeken of de dierentuin waar jullie heen zouden willen gaan wel open is!